Головна » Новини » Захист дослідження на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук

Захист дослідження на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук

23 лютого 2024 року наш колега, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Митрофаненко Юрій Станіславович захистив дослідження «Революційні трансформації періоду визвольних змагань 1917–1922 років на теренах Центральної України» на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук за спеціальністю 07.00.01. Захист відбувся у Запорізькому національному університеті на засіданні вченої ради Д17.051.01.

Юрій Станіславович тривалий час досліджував питання визвольних рухів на теренах Кіровоградської області, брав активну участь у перейменуванні міста на Кропивницький. Він є ініціатором встановлення пам’ятників та пам’ятних знаків, які стосуються визвольних змагань 1917–1922 років.

Юрій Станіславович брав активну участь у популяризації подій історії України та рідного краю, здійснив вагомий внесок у поширення інформації про події визвольних змагань: вшанування пам’яті Юрія Горліса-Горського, Миколи Скляра (Чорного Ворона), Українських Січових Стрільців, Костя Пестушка. Саме ці напрацювання лягли в основу наукового дослідження нашого колеги.

Як почуває себе людина, яка піднялася ще на одну сходинку науковості? Як почуває себе людина, яка зробила ще одне наукове відкриття, у такий спосіб вписавши сторінку в історію рідного краю? Про це ліпше запитати у самого «винуватця» цієї події. Хто йшов дорогою науки, той може зрозуміти почуття свого колеги. Це важка наполеглива праця, безліч часу, нервів, зусиль. І радість, неймовірна радість, яка перемежовується із сум’яттям, з відчуттям щастя, усвідомленням того, що час, який був витрачений на досягнення успіху, добіг свого завершення та приніс прекрасні позитивні результати.

Тож бажаємо Юрію Станіславовичу надалі нових професійних стежин, які будуть подолані. Зичимо натхнення, наснаги, творчих і професійних здобутків, не зупинятися на досягнутих результатах і впевнено прямувати до нових вершин, із легкістю долаючи перешкоди. Світлого Вам розуму, Юрію Станіславовичу, блискучих ідей, невичерпної енергії на шляху до реалізації особистих і професійних задумів.