Головна » Новини » Олімпіада з польської мови та літератури

Олімпіада з польської мови та літератури

25 лютого 2024 року у дистанційній формі відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови та літератури (голова оргкомітету – НУДНИЙ Василь Михайлович, заступник директора з навчально-організаційної діяльності КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»; голова журі ПОЛЯЧОК Олександр Іванович – голова об’єднання поляків Кіровоградщини «Полонія» імені Кароля Шимановського, відповідальна за проведення – РЕВНИВЦЕВА Олена, методист науково-методичної лабораторії суспільно-гуманітарних та естетичних дисциплін).

Учасниками олімпіади стали 3 учениці 9,10, та 11 класів (що складає 37% від квоти 8 учасників).
Польська мова – це мова країни, яка в страшну годину повномасштабного вторгнення 2022 року першою подала руку допомоги українському народу – відкрила кордони, прийняла мільйони українських біженців, надала їжу, житло, домівку. І сьогодні Польща – це перший друг України в Європейському Союзі та в НАТО. Тому вивчення польської мови набуває популярності в Україні та в нашій області.

Дякуємо учасникам олімпіади, їх наставникам, які сприяли розкриттю потенціалу учнів, та відповідальним за проведення олімпіади в територіальних громадах.