Головна » Новини » Про результати проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов у 2023/2024 н.р.

Про результати проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов у 2023/2024 н.р.

14 січня 2024 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов.

В обласній олімпіаді  з німецької мови взяли участь 22 учні 9-11-х класів з одинадцяти територіальних громад (Долинської, Знам’янської, Кропивницької, Маловисківської, Новомиргородської, Олександрійської, Світловодської, Кетрисанівської, Компаніївської, Новгородківської, Онуфріївської) та КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради»: 9 клас – 12 учнів, 10 клас – 5 учнів, 11 клас – 5 учнів. Із них переможцями стали 11 учнів (І місце – 3 учня, ІІ місце – 4 учні, ІІІ місце – 4 учні).

В олімпіаді з французької мови змагалися команди учнів Кропивницької та Знам’янської міських громад. Загальна кількість школярів, які взяли участь у змаганнях, – 10 осіб: 9 клас – 5 учнів, 10 клас – 3 учні, 11 клас – 2 учні. Призові місця вибороли 6 учнів (І місце – 3 учні, ІІ місце – 3 учні).

Учасники виконували завдання дистанційно в синхронному режимі. Організаційним комітетом було надано чіткі інструкції щодо проведення олімпіади й алгоритму виконання завдань; здійснювалось постійне відеоспостереження з метою забезпечення прозорого проведення олімпіад.

Урочисте відкриття олімпіад розпочалося вітальним словом Василя НУДНОГО, голови оргкомітету, заступника директора КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», який побажав усім учасникам результативної роботи, набуття досвіду та перемог. Юлія ЗАДУБНЯК. методист з іноземних мов КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», ознайомила учнів з  особливостями проведення олімпіад з іноземних мов у дистанційному форматі.

Обласні олімпіади пройшли на достатньому науковому та належному організаційному рівні. До їх проведення були залучені досвідчені вчителі німецької та французької мов міста й області, викладачі ЦДУ імені Володимира Винниченка. Тестові завдання, що мали на меті виявити ступінь сформованості комунікативної компетенції учнів у сприйманні мови на слух, читанні, усному та письмовому продукуванні, відповідали віковим особливостям учнів та їх інтересам, були адаптовані до європейських освітніх стандартів з іноземних мов.

Щиро вітаємо переможців та учасників ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов та бажаємо і надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи світ через вивчення іноземної мови! Висловлюємо щиру вдячність всім учителям, які готували учнів до змагань, та зичимо, щоб супутниками усіх починань були успіх та удача!