Головна » Новини » Курси підвищення кваліфікації учителів, які викладають основи здоров’я та безпеку життєдіяльності

Курси підвищення кваліфікації учителів, які викладають основи здоров’я та безпеку життєдіяльності

  З 12 серпня по 23 серпня 2013 року на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної освіти імені Василя Сухомлинського відбулися курси підвищення кваліфікації учителів, які викладають основи здоров’я та безпеку життєдіяльності. Проблема курсів: «Теоретичні та організаційні аспекти забезпечення сучасного уроку та навчально-виховної діяльності вчителя основ здоров’я та безпеки життєдіяльності в умовах інноваційного розвитку».

Під час проведення курсів підвищили кваліфікацію 35 вчителів, з них 1- за індивідуальним планом.

Курси пройшли відповідно до плану, затвердженого адміністрацією закладу, але в розкладі занять відбулися зміни лекторського складу.

Крім того,  завдяки тісній співпраці з навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області, слухачі курсів мали змогу отримати інформацію щодо організації навчально-виховної роботи з питань безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки, відвідати відділ інформацій та комунікацій з громадськістю У ДСНС України у Кіровоградській області, та пожежно-технічну виставку-музей.

В ході курсів було проведено круглий стіл, під час якого обговорювалась проблема: «Застосування інноваційних технологій в структурі викладання навчального курсу «Основ здоров’я » та при впровадженні європейських стандартів превентивної освіти».

20 серпня 2013 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Кіровоградської міської ради (директор Л. Л. Катеруша) слухачі ознайомилися з новими превентивними проектами: «Захисти себе від ВІЛ», «Fair Play – Чесна Гра» та «Маршрут безпеки», які передбачають впровадження в навчально-виховний процес новітніх здоров’язбережувальних технологій.

Всі слухачі пройшли навчання на засадах розвитку життєвих навичок, отримали відповідний документ (сертифікат) та навчально-методичне забезпечення:

Книга «Захисти себе від ВІЛ. Посібник для педагога-тренера»;

Книга «Захисти себе від ВІЛ. Тренінги життєвих навичок»;

Мультимедійний посібник «Захисти себе від ВІЛ» для вчителів та учнів;

Методичні рекомендації «Нормативно-правова база щодо впровадження європейських стандартів превентивної освіти» (паперовий та електронний варіант);

Посібник для вчителя «Основи здоров’я» – 9клас;

Підручник для учнів «Основи здоров’я» – 9клас;

Зошит-практикум для учнів «Основи здоров’я» – 9клас;

Методичні рекомендації щодо викладання предмета «Основи здоров’я» в загальноосвітніх навчальних закладах області у 2013-2014 навчальному році (паперовий та електронний варіант).

Результативністю відвідування курсів слухачами було написання курсової роботи, захист індивідуальних проектів та обмін досвідом.

 


Коментарів немає