Головна » Новини » Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 105-й річниці від дня народження Василя Сухомлинського

Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 105-й річниці від дня народження Василя Сухомлинського

Відповідно до плану роботи КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 105-й річниці від дня народження Василя Сухомлинського, «Захист психічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах війни та повоєнного часу», в якій узяли участь понад 200 науковців і практиків із 22 регіонів України.

Організаторами заходу є Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Мета конференції: обговорення актуальних питань, пов’язаних із психолого-педагогічним забезпеченням освітнього процесу в екстремальних умовах, проблемами захисту психічного здоров’я учасників освітнього процесу в закладах дошкільної, загальної середньої, корекційної, професійно-технічної та вищої освіти, проблемами удосконалення психологічного супроводу освіти дорослих тощо.

Під час заходу були розглянуті різні підходи до забезпечення захисту психічного здоров’я населення у трьох зонах: у відносно безпечних регіонах, у прифронтових та прикордонних з РФ і Білоруссю, на окупованих територіях. Були визначені корисні поради педагогічним працівникам закладів освіти: як опанувати себе, як допомогти учням та підтримувати здоровий психічний стан у критичних умовах.

  • Працюємо і навчаємося для Перемоги!

Детальніше