Головна » Новини » Відбулася обласна науково-практична інтернет-конференція «ХІ Хмурівські читання»

Відбулася обласна науково-практична інтернет-конференція «ХІ Хмурівські читання»

 

Одним із найважливіших етапів інформатизації освіти є використання у навчально-виховному процесі електронних освітніх ресурсів та технологій. Щоб ефективно використовувати такі електронні ресурси, сучасному вчителю недостатньо просто володіти інформаційно-комунікаційними технологіями, а необхідно також вміти застосовувати нові педагогічні технології, сучасні методи та організаційні форми навчання.

 

За таких обставин особливої уваги набуває популяризація перспективного досвіду використання електронних освітніх ресурсів вчителів, які вже опанували ці технології на достатньому та високому рівнях і успішно їх використовують у своїй професійній діяльності.

26-30 жовтня 2015 року на блозі кафедри теорії і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулася науково-практична інтернет-конференція «ХІ Хмурівські читання» з проблеми: «Технологія фахової майстерності: електронні освітні ресурси та технології».

Роботи на конференцію надіслали 113 учасників із 15 районів Кіровоградської області та 4 міст обласного значення.

Для учасників працювали 3 секції:

  1. Використання електронних освітніх ресурсів у процесі викладання природничо-математичних дисциплін.
  2. Використання електронних освітніх ресурсів у процесі викладання гуманітарних дисциплін.
  3. Використання електронних освітніх ресурсів у процесі викладання предметів освітньої галузі «Технології».

Презентовані учасниками матеріали викликали жваве обговорення. За весь час проведення конференції на блозі було написано 474 коментарі та рекомендації щодо використання електронних освітніх ресурсів у своїй подальшій педагогічній практиці.

Учасники конференції також мали можливість робити «перепости» представлених матеріалів на свої сторінки у соціальних мережах. По деяким матеріалам кількість «поширень» досягала відмітки 255 перепостів. Загалом учасники інтернет-конференції зробили більше 600 перепостів!

Деякі статистичні данні по блогу конференції за яндекс-метрикою
(подано оригінальні скріншоти з metrika.yandex | фото клікабельне – клікніть для перегляду)

 

Кафедра теорії і методики середньої освіти дякує всім учасникам ХІ Хмурівських читань, які надіслали тези та долучились до обговорення представлених матеріалів, та методичним кабінетам (центрам) відділів/управлінь освіти райдержадміністрацій/міських рад за підтримку та популяризацію щорічної інтернет-конференції, присвяченої памяті О. Хмури.

За підсумками роботи конференції учасники отримали електронні сертифікати,  які  розміщені за даним посиланням – http://timso.koippo.kr.ua/hmura11/sertyfikat-uchasnyka/ .

 

 Інформацію підготував Макада І.І., лаборант кафедри теорії і методики середньої освіти

 


Коментарів немає