Головна » Новини » Ушанування пам’яті Василя Сухомлинського з нагоди 105-річниці від дня народження

Ушанування пам’яті Василя Сухомлинського з нагоди 105-річниці від дня народження

28 вересня 2023 року відбулося вшанування пам’яті видатного земляка, педагога, публіциста, письменника та поета Василя Олександровича Сухомлинського з нагоди 105 річниці від дня народження.

На церемонії вшанування біля меморіальної дошки, присвяченій В.О. Сухомлинському, що розміщена на фасаді КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», зібралися працівники інституту і гості, серед яких представники ЦДУ імені Володимира Винниченка.

Юлія Федорова, заступник директора інституту, акцентувала увагу на актуальності ідей славетного земляка для сучасної системи освіти та наголосила на цілеспрямованій діяльності колективу інституту щодо впровадження творчої спадщини Василя Сухомлинського.

Надія Калініченко, професор ЦДУ імені Володимира Винниченка, заслужений учитель України, сучасниця та послідовниця Василя Олександровича, ознайомила присутніх з цікавими сторінками життя Педагога, які розкривають його як незламного борця за свободу і незалежність Батьківщини.

Олександр Жосан, завідувач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти, кандидат педагогічних наук, та Юрій Митрофаненко, старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти, кандидат історичних наук, наголосили на актуальності та важливості осмислення ідей В.О. Сухомлинського в Новій українській школі.

Усі присутні вшанували пам’ять Василя Олександровича Сухомлинського покладанням квітів.