Головна » Новини » Репортаж другого дня ХХХІІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

Репортаж другого дня ХХХІІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

26 березня продовжилися конкурсні випробування учасників ХХХІІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури на базі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв).З 9.00 до 13.00 учасники олімпіади виконували завдання ІІ туру, де продемонстрували високі результати та якість знань.
У першій половині дня керівники команд відвідали одну з найвизначніших історико-культурних пам’яток України «Хутір Надія» – Державний заповідник-музей І. К. Карпенка-Карого (Тобілевича), cтворений на території садиби, що належала визначному драматургу, театральному діячеві кінця XIX – початку XX ст. Іванові Карпенку-Карому. Гості були вражені мальовничою природою, краєвидами культурного осередка та історією творчої колиски театральної лабораторії України.

Члени журі відвідали Кіровоградський обласний краєзнавчий музей – один з найстаріших музейних закладів Півдня України, який відіграв важливу роль у становленні національного краєзнавства. Гості ознайомилися з цікавим зібранням речових та документальних матеріалів, що характеризують природу, історичний розвиток та культуру краю від найдавніших часів до наших днів.
Високоповажне журі завітало і в музейну кімнату з історії освіти Кіровоградщини у комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», що є водночас і науково-методичним центром впровадження сучасних технологій навчання та виховання засобами регіоналістики. Відвідувачам запропонували ознайомитися з літературою музейної бібліотеки, музейними проектами та подіями освіти Кіровоградського краю.

З 14.00 до 18.00 для учасників олімпіади проведені захоплюючі оглядові екскурсії за різними тематичними маршрутами міста Кропивницького. Разом з тим, вони відвідали обласний краєзнавчий музей та обласний художній музей, що є провідним культурно-мистецьким осередком Кропивницького і регіону.

Екскурсії підготували і провели Митрофаненко Ю.С., старший викладач кафедри теорії та методики середньої освіти, кандидат історичних наук, та працівники комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» (директор Лісота А.А.).
Вечір завершився розважальною програмою у ТРК «Портал», приємними враженнями та чудовим настроєм.