Головна » Новини » Постійно діючий семінар завідувачів (директорів) методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад

Постійно діючий семінар завідувачів (директорів) методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад

00125-26 жовтня 2016 року відбувся постійно діючий семінар завідувачів (директорів) методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з проблеми «Управління якістю професійного розвитку педагога: теоретичний і практичний аспект».

У перший день роботи, за програмою заходу, слухачі брали участь у Восьмому міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» та Четвертій міжнародній виставці закордонних навчальних закладів «World Edu», які відбулися у Київському Палаці дітей та юнацтва.

Кожен учасник отримав маршрутний лист, який передбачав роботу в групах.

Перша група ознайомилася із Національною доповіддю про стан і перспективи розвитку освіти в Україні, яку презентував Кремень Василь Григорович, доктор філософських наук, професор, дійсний член НАН України та НАПН України, президент Національної академії педагогічних наук України. Ефективною була робота у засіданні круглого столу «Міжнародний проект
«10 Minschool», як засіб формування дистанційного освітнього простору в Україні».

Друга група брала активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Практична медіаосвіта: інноваційні стратегії розвитку».

Третя група обрала такі форми роботи, як майстер-клас «Як створити інноваційний електронний освітній ресурс» та круглий стіл «Сучасна школа – середовище для формування ключових компетентностей учнів».

Результатом участі у міжнародній виставці є педагогічний дискурс «Думай, говори, дій», де учасники поділилися власними враженнями після відвідування VIII Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» та IV Міжнародної виставки «World Edu» та освітили нові ідеї, які бажають втілити у практичній діяльності.

Другий день роботи семінару проходив на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

У рамках круглого столу з проблеми «Організаційно-педагогічні засади сервісного обслуговування навчальних закладів в умовах децентралізації органів управління освітою» завідувачі (директори) методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад  акцентували увагу на змінах, які розпочалися у сфері загальношкільної освіти в контексті децентралізації влади. Щоб і початкова, і основна школа, як планується, підпорядковувалися об’єднаним громадам з метою наближення освітянських послуг і відповідальності за послуги до громади, до споживача.

У виступах учасники зазначали, що децентралізація управління освітою має відбуватися на основі врахування особливостей регіонів, інтересів територіальних громад, соціальних прошарків під час вибору моделей управління, реформування змісту освіти, способів її організації і фінансового забезпечення.

Напружена та копітка робота учасників дводенного семінару завершилася урочистим заходом, який був підготовлений з нагоди дня створення методичної служби в Україні.

Завідувачів (директорів) методичних кабінетів (центрів) привітала Голодюк Лариса Степанівна, заступник директора з науково-методичної діяльності комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», та вручила подяки від державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України та комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» за плідну співпрацю та з нагоди Дня працівників освіти.

dsc_1004

Нудний Василь Михайлович, заступник директора з навчально-організаційної діяльності комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», вручив подячні листи працівникам методичних служб області від президента Ліги українських меценатів за активну і результативну участь у міжнародних конкурсах, до яких залучаються тисячі школярів області, та з нагоди Дня методичної служби.

dsc_1005

До урочистого заходу долучилися представники благодійного фонду. Христина Олексіївна Белінська, голова правління «Благодійного фонду Ярослава Бублика», привітала зі святом та вручила подарунки.

dsc_1144

У звернені до учасників Половенко Олена Вікторівна, завідувач обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб, зазначила, що працювати у методичних службах завжди було не просто, але престижно, тому що методичні працівники – це «серце» освітньої галузі.

Із задоволенням учасники семінару переглянули відеоролик «Методист це…», який для колег підготував колектив методичного кабінету відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації.

Працівники обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб та учасники заходу

дякують за надану можливість бути учасниками Восьмого міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» та Четвертої міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «World Edu» у м. Києві:

Корецькій Людмилі Вікторівні, директору комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»;

Голодюк Ларисі Степанівні, заступнику директора з науково-методичної діяльності комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»;

Нудному Василю Михайловичу, заступнику директора з навчально-організаційної діяльності комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Презентація «Методична служба – серце освіти»

Фотозвіт семінару

Детальний фотозвіт за 26.10.2016 року

Інформацію підготувала:

Кірішко Л.М., методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб.