Головна » Новини » ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ»

ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ»

26-28 листопада 2014 року комунальним закладом «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» за підтримки Міжнародної громадської організації «Рада сімей України» проведено обласний семінар-практикум щодо реалізації та впровадження навчальної програми «Сімейні цінності».
 

Метою програми «Сімейні цінності» є підготовка старшокласників до майбутнього сімейного життя та формування відповідального батьківства. Зміст програми «Сімейні цінності» представлений у варіантах з кількістю 9, 17, 35 та 70 годин. Реалізується програма курсу за рахунок годин варіативної складової навчальних планів загальноосвітньої школи.

 

   

У зазначеному заході взяли участь класні керівники, керівники гуртків, психологи, педагоги-організатори, заступники директорів шкіл з виховної роботи навчальних закладів міста Кіровограда, Кіровоградського та Компаніївського районів. Крім зазначених категорій педагогічних працівників до семінару-практикуму долучилися педагоги-організатори дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання, вихователі дитячого будинку Кіровоградської міської ради «Наш дім».

Особливими гостями на семінарі-практикумі були колеги із Запоріжжя –Гусак Оксана Вікторівна, завідувач інформаційно-аналітичного центру департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради (на фото  – у центрі), та Олійник Ірина Володимирівна, завідувач відділу інформаційно-аналітичного центру департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради (на фото – зліва).

У вступному слові до учасників семінару Шатна Лідія Францівна, начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА, та Корецька Леся Володимрівна, начальник відділу організації виховної роботи відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ІІТЗО, наголосили на важливості виховних функцій сім’ї та відродження сімейних цінностей для розвитку підростаючого покоління в умовах демографічних та соціальних змін.

 

Протягом трьох днів тренери Корецька Леся Володимирівна та Пріт Віктор Іванович, голова правління МГО «Рада сімей України», ознайомили учасників семінару із структурою та змістовим наповнення курсу «Сімейні цінності», надали методичні рекомендації щодо його впровадження у навчально-виховний процес. 

У ході семінару-практику розкрито актуальні питання, зокрема: уявлення про шлюб, сім’ю та сенс життя; визначення мотивів і принципів створення сім’ї; побудова родинно-сімейних відносин; розподіл сімейних ролей; система цінностей членів сім’ї; планування сімейного бюджету. Під час занять учасники семінару також запропонували шляхи реалізації сімейного виховання в системі освіти України. 

 

  

 

 

 

 

 

По завершенню заходу всі його учасники отримали навчально-методичні посібники для педагогічних працівників і робочі зошити для учнів до навчальної програми «Сімейні цінності» та сертифікат учасника семінару-практикуму.

 

Отримати доступ для завантаження всіх фотографій за 3 дні можна всім учасникам семінару, надіславши заявку на електронну адресу koippo414@gmail.com 

Увага! Повідомлення з інструкцією по завантаженню фотографій буде надіслане на електронну адресу, з якої отримано листа!

 


Коментарів немає