Головна » Новини » Об’єктове тренування з цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, дій у надзвичайних ситуаціях

Об’єктове тренування з цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, дій у надзвичайних ситуаціях

22 вересня 2022 року в КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці (Тетяна ЖЕЛЄЗНОВА, Світлана БАРСУКОВА) організовано об’єктове тренування з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, дій у надзвичайних ситуаціях.

Об’єктове тренування проводилося за участі фахівців Головного управління ДСНС України у Кіровоградської області, НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області (Володимир ГУСЄВ).

Начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Кіровоградської області Владислав ФІЛІПОВ висвітлив питання організації роботи з цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях.

Головний фахівець відділу інженерно-технічних заходів та оповіщення управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Кіровоградської області Микола СУРКОВ продемонстрував присутнім основні засоби індивідуального захисту населення під час дій у надзвичайних ситуаціях. Акцентував увагу присутніх на ключових особливостях їх застосування.

Сапер піротехнічного відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Кіровоградської області Андрій ДМИТРІЄНКО ознайомив учасників заходу з різними видами вибухонебезпечних предметів, з якими можна стикнутися під час війни, та окреслив правила мінної безпеки.

Старший викладач – методист навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Кіровоградської області Микола СТЕЦЬ продемонстрував засоби пожежогасіння та акцентував увагу працівників закладу на правилах користування цими засобами.

Інструктор навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Кіровоградської області Дмитро ТУЩЕНКО провів практичне заняття з надання першої домедичної допомоги постраждалому.

У ході проведення практичної частини тренування адміністрація закладу, педагогічні, науково-педагогічні та інші працівники закладу мали змогу відпрацювати алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, застосувати отримані теоретичні знання, показати свою готовність до дій у надзвичайній ситуації.

Після завершення тренування працівники закладу провели аналіз ефективності організації  заходів пожежної та техногенної безпеки у закладі та окреслили шляхи ліквідації недоліків.