Головна » Новини » Міжнародна зустріч освітян Німеччини з керівниками навчальних закладів області

Міжнародна зустріч освітян Німеччини з керівниками навчальних закладів області

  10 квітня 2015 року відбулась зустріч  освітян Німеччиниз керівниками  навчальних закладів області з проблеми. «Пріоритети розвитку освіти: європейський та український виміри».

У заході взяли участь педагоги Інтегрованої  школи Херрштайн Раунен: заступник директора Саша Фрітц, учитель німецької мови Кай Беніш, соціальний педагог Анна-Лєна Колєр, заступник голови обласної державної адміністрації Коваленко Сергій Петрович, керівники навчальних закладів області, науково-педагогічні працівники обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

 

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулась заступник директора інституту з науково-методичної діяльності Голодюк Лариса Степанівна, яка окреслила основні умови  розвитку освіти в умовах  інтеграційних процесів у європейський та світовий простір.

Гості з Німеччини презентували  особливості розвитку системи освіти  своєї країни, зокрема  висвітлили напрямки роботи інтегрованої школи, розкрили питання якості шкільної освіти, підготовки кваліфікованих педагогічних кадрів, контролю  за  станом навчально-виховного процесу з боку адміністрації навчального закладу та держави. 

Заступник голови обласної державної адміністрації Коваленко Сергій Петрович акцентував увагу учасників зустрічі на провідних напрямках розвитку освіти Кіровоградщини в умовах налагодження міжнародної співпраці з країнами Європи, наголосив, що основним завданням керівників навчальних закладів і педагогічних колективів на сьогодні є створення позитивного іміджу навчального закладу з метою надання якісних послуг. Сергій Петрович  підкреслив , що міжнародні зв’язки, участь педагогів у міжнародних проектах, обмін досвідом допоможе розв’язати завдання, які стоять сьогодні перед національною освітою.

Маємо надію, що такі зустрічі дадуть можливість забезпечити впровадження нових перспективних моделей співробітництва у сфері освіти та сформувати риси полікультурної освіти, яка розвиває здатність оцінювати явища з позиції іншої людини, різних культур, іншої соціально-економічної формації.

 


Коментарів немає