Головна » Новини » Загальна інформація про проведення районного семінару-практикуму вчителів основ здоров’я та педагогів-тренерів, що запроваджують превентивні проекти на тему: «Використання тренінгових методик як засіб підвищення ефективності уроків основ здоров’я».

Загальна інформація про проведення районного семінару-практикуму вчителів основ здоров’я та педагогів-тренерів, що запроваджують превентивні проекти на тему: «Використання тренінгових методик як засіб підвищення ефективності уроків основ здоров’я».

   На виконання наказу Кіровоградського обласного інституту імені Василя Сухомлинського від 15.10.2012 року №272 «Про проведення декади із надання методичної допомоги педагогічним працівникам закладів освіти Кіровоградського району з питань модернізації освіти, удосконалення фахової майстерності» завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Желєзнова Т.П. прийняла участь у роботі районного семінару-практикуму вчителів основ здоров’я та педагогів-тренерів, що запроваджують превентивні проекти на тему: «Використання тренінгових методик як засіб підвищення ефективності уроків основ здоров’я». За мету було поставлено визначити шляхи використання тренінгових методик на уроках основ здоров’я; удосконалювати педагогічні методи, що ґрунтуються на активній участі та співпраці учнів між собою і з учителем.

 

 Семінар-практикум було проведено на базі Високобайрацького навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів—дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації.

На початку заходу Єфімова О.А., директор  Високобайрацького  НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ст. — дошкільний навчальний заклад», учасникам семінару здійснила презентацію роботи  навчального закладу з вищезазначених питань та познайомила з роботою дошкільного структурного підрозділу з впровадження комплексної програми «Здоров’я через освіту». 

На засіданні круглого столу розглянули питання:

1. Реалізація Концепцій, інноваційних підходів до формування життєвих компетентностей школярів у навчально-виховному процесі при впровадженні превентивних проектів «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Школа проти СНІДу», доповідач       Желєзнова Т.П., завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці КОІППО імені Василя Сухомлинського.

2. Тренінгові технології на уроках основ здоров’я, доповідач  Ломакіна Г.І.,  голова РМО вчителів основ здоров’я та педагогів – тренерів, що запроваджують превентивні проекти.

3. Використання інтерактивних здоров’язбережувальних форм роботи при впровадженні превентивного проекту ХОУП, доповідач Барсукова С.Л., практичний психолог, педагог –тренер  по впровадженню превентивного проекту «Шкільна програма профілактики вживання тютюну, алкоголю й наркотиків  (ХОУП)».

В практичній частині семінару учасники паралельно відвідали уроки:

1 клас.  Урок основ здоров’я «Харчування і здоров’я. Овочі, фрукти, молочні продукти, їх значення для росту і розвитку» , вчитель початкових класів, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії Бузуляк З.Б.

2 клас.  Класна година «Подорож до країни Доброго здоров’я» голова ШМО класних керівників, вчитель початкових класів, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії Киценко В.В.

5 клас. Урок основ здоров’я  «Вправи та процедури для зміцнення та збереження здоров’я», вчитель основ здоров’я, Високобайрацького НВК, спеціаліст Личов Д.С.

4 клас. Урок корекції танцем: партерна гімнастика, вчитель початкових класів та хореографії, Високобайрацького НВК Юр’єва С.І.

По закінченню уроків,  директор Високобайрацького НВК, педагог-тренер  превентивного проекту «Школи проти СНІДу» Єфімова О.А. провела тренінгове заняття «Єднаймося заради дітей. Єднаймося проти СНІДу» та усний журнал «Твій вибір».

Як підсумок районного засідання, була проведена робота в групах методистом з основ здоров’я та превентивних проектів методичного кабінету відділу освіти – Кожухар І.А. й у співпраці надані методичні рекомендації щодо подальшої організації роботи.

В роботі круглого столу обговорили питання запровадження в області двох нових проектів:

Громадської організації «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»: проект  «Посилення спроможності педагогів у забезпеченні дієвої профілактики ВІЛ/СНІДу, протидії стигмі і дискримінації» (за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, 10 Раунд);

Проект  «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу» за підтримки Європейського Союзу, 

регіональним координатором якого визначено Желєзнову Тетяну Петрівну.

Учасники семінару висловлюють щиру вдячність адміністрації та педагогічному колективу Високобайрацького навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів—дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації за високий рівень підготовки,  професіоналізм, творчий підхід в організації та проведенні заходів.

 

 


Коментарів немає