Головна » Новини » Обласний семінар членів творчої групи вчителів «Основ здоров’я» та «Основ безпеки життєдіяльності»

Обласний семінар членів творчої групи вчителів «Основ здоров’я» та «Основ безпеки життєдіяльності»

         10-12 жовтня 2011 року, відповідно до плану роботи Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, на базі загальноосвітніх навчальних закладів Гайворонського району проведено обласний семінар членів творчої групи вчителів «Основ здоров’я» та «Основ безпеки життєдіяльності».  

     У ході семінару взяли участь 40 учасників – учителів «Основ здоров’я» та педагогів-тренерів, що впроваджують превентивні проекти «Школа проти СНІДу» та «ХОУП» з усіх регіонів області, крім Долинського, Компаніївського, Олександрівського районів та міст Знам’янка й Світловодськ.
      За мету було поставлено:
      – ознайомлення з основними компонентами сучасного уроку, вивчення головних прийомів інтерактивного навчання, контролю і самоконтролю, розвитку мотиваційної сфери учнів на уроках основ здоров’я;
      – підведення підсумків та узагальнення роботи обласної творчої групи за 2006-2011 роки;
      – створення, перспективне планування роботи на 2012-2015 роки та розробка положення про обласну школу передового педагогічного досвіду вчителів та педагогів-тренерів, що впроваджують у навчально-виховний процес здоров’язберігаючі технології на засадах розвитку життєвих навичок.
      Желєзнова Т.П., завідувач НМК основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, під час тренінгу з учасниками семінару «Сучасний вчитель – шлях до вдосконалення педагогічної майстерності» проаналізувала та підвела підсумки роботи обласної творчої групи вчителів основ здоров’я та безпеки життєдіяльності, відзначивши найактивніших учасників та запропонувала їм взяти участь у наступному етапі роботи – обласній школі передового педагогічного досвіду вчителів та педагогів-тренерів, що впроваджують у навчально-виховний процес здоров’язберігаючі технології на засадах розвитку життєвих навичок.
      У ході семінару завідувачем відділу освіти Гайворонської державної районної адміністрації Романюк Т.Б. був представлений науково-методичний супровід створення умов для розвитку здоров’язберігаючих технологій навчання на засадах розвитку життєвих навичок в загальноосвітніх навчальних закладах Гайворонського району.
      Учасники семінару протягом трьох днів відвідали чотири заклади, які впроваджують здоров’язберігаючі технології:
      – загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 м. Гайворон (дир. Бунчак Н.В.);
      – загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів смт. Завалля (дир. Гречанюк Л.М.);
      – загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с. Бандурове (дир. Бобко А.М.);
      – загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с. Солгутове (дир. Захаренко М.С.).
та змістовно ознайомилися з роботою цих закладів, в яких основна увага акцентується на розвитку життєвих навичок вчителів та учнів: уміння приймати рішення, розв’язувати проблеми, творчо та критично мислити, спілкуватись, робити самооцінку та мати почуття гідності, протистояти негативному психологічному впливові, долати емоції та стрес, а також розвивати співчуття і відчуття себе як громадянина. Наскрізним лейтмотивом під час впровадження здоров’язберігаючих технологій є наголошення на дотриманні здорового способу життя та практична, активна, щоденна й поступальна дія вчителів та учнів за правилами й вимогами збереження життя й зміцнення здоров’я. 
      Учасники семінару висловлюють щиру вдячність за високий професіоналізм, рівень підготовки, толерантне ставлення, творчий підхід в організації та проведенні заходів завідувачу відділу освіти Гайворонської державної районної адміністрації Романюк Т.Б., завідувачу методичного кабінету відділу освіти Гайворонської державної районної адміністрації Грицик Н.Г., методисту методичного кабінету відділу освіти відділу освіти Гайворонської державної районної адміністрації Русавській А.І.
      Особливо відзначено відмінну роботу учасниками обласної творчої групи з організації роботи семінару педагогічних колективів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів смт. Завалля, с. Солгутове, с.Бандурове та загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 м.Гайворона.

Завідувач навчально-методичним кабінетом
основ здоров’я, безпеки життєдіяльності
 та охорони праці Желєзнова Т.П.

 

 


Коментарів немає