Головна » Новини » ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки, 2021/2022н.р.

ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки, 2021/2022н.р.

20 лютого 2022 року на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

Цього року перевірити свої знання з економіки, відповідно до квоти, могли 159 учасників, але фактично було 15 (5 – 9 класів, 3 – 10 класів, 7 – 11 класів), що становить 9,4% від запланованої кількості учнів за квотою (квота – 159), не з’явилося 144 учасника.

В олімпіаді взяли участь учні 6 територіальних громад: Кропивницької, Олександрійської, Маловисківської (міських); Новгородківської, Олександрівської (селищних), Гурівської сільської громади.

У зв’язку з тим, що в більшості ЗЗСО економіка, як окрема дисципліна, не вивчається (вивчення передбачено лише на профільному рівні), не брали участь в олімпіаді територіальні громади Голованівського (10), Кропивницького (13), Новоукраїнського району (12), Олександрійського (8) районів та закладів освіти обласного підпорядкування.

Активну участь в організації та проведенні заходу взяли: адміністрація Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка – в.о. проректора з наукової роботи Лілія КЛОЧЕК, декан факультету математики, природничих наук та технологій Тетяна ФУРСИКОВА, професор кафедри математики, статистики та інформаційних технологій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доктор історичних наук Наталя ПАСІЧНИК; адміністрація КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» в особі заступника директора з навчально-організаційної діяльності Василя НУДНОГО, методистів науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін; учителів економіки об’єднаних територіальних громад Кіровоградської області.

За результатами виконання олімпіадних завдань (різнорівневих задач, тестових і творчих завдань,) найвищий рівень досягнень виявили учні таких ОТГ: Кропивницької та Олександрійської міських громад, Олександрівської селищної громади.

Щиро дякуємо адміністрації та викладачам Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка за створення належних умов для проведення олімпіади. Учасникам заходу бажаємо подальших успіхів та нових перемог.

Методист НМЛ природничо-математичних дисциплін                      Оксана БОГДАНОВА