Головна » Новини » Науково-практичний семінар для вчителів трудового навчання та СПО шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл

Науково-практичний семінар для вчителів трудового навчання та СПО шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл

       Відповідно до наказу управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації від 03.02.2012 року № 36 «Про проведення обласних науково-методичних заходів, конференцій, семінарів, засідань творчих груп, занять шкіл творчого вчителя, педагогічної майстерності, майстер-класів тощо у 2012 році» 23-24 жовтня 2012 року на базі Шостаківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Кіровоградської обласної ради було проведено науково-практичний семінар для вчителів трудового навчання та СПО шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл «Оновлення змісту та методики викладання трудового навчання в умовах спеціального навчального закладу».

     Семінар розпочався з презентації роботи педагогічного колективу навчального закладу директором школи Кривошеєю О.І.

     Старший викладач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти В. В. Павлюх та методист науково-методичної лабораторії з інклюзивного й інтегрованого навчання К. М. Балютіна закцентували увагу слухачів  семінару на основних напрямках модернізації змісту трудового навчання в спеціальних закладах освіти на сучасному етапі; важливості реалізації диференційованого підходу та забезпечення корекційної складової на уроках праці; особливостями нормативно-правового, навчально-методичного забезпечення викладання трудового навчання в школах-інтернатах.

      У рамках семінару слухачі мали можливість практично ознайомитися з досвідом роботи вчителів соціально-побутового орієнтування (Пантюхова Л.А), сільськогосподарської праці (Литовченко Г.М), столярної справи (Демидов С.В.), підготовки молодшого обслуговуючого персоналу Демидова М.М.) а також керівника гуртка «Вишиваночка» (Колісніченко К.А.) та вихователів Пономаренко О.В., Піщанської Г.І.

      Жвавий інтерес у присутніх викликали відкриті уроки, які показали ці педагогічні працівники, а також презентація авторських навчальних програм зі слюсарної та столярної справ, яку здійснила заступник директора з навчальної роботи Гончарова В.П.

      На завершення семінару слухачі взяли участь в інтегрованому заході «Подорож до міста Майстрів», де учні 5-9 класів продемонстрували свої знання й уміння з різних тем навчальних програм освітньої галузі «Технології».

      Учасники семінару також мали можливість переглянути виставку дитячих робіт учнів школи-інтернату, виготовлених на уроках праці та заняттях гуртків.

      Адміністрація КОІППО імені В. Сухомлинського висловлює щиру вдячність директору Шостаківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Кривошеї О. І., заступникам директора з навчальної    Гончаровій В.П., виховної роботи – Кислій О.Л. та членам педагогічного колективу за високий рівень організаційної підготовки, створення належних умов для проведення науково-практичного семінару.















































Коментарів немає