Головна » Новини » Загальна інформація про результати проведення обласного майстер-класу для педагогів-тренерів

Загальна інформація про результати проведення обласного майстер-класу для педагогів-тренерів

   06-07 травня 2014 року відповідно до плану роботи КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці (завідувач – Желєзнова Т. П., методист Ткаченкко С. В.), на базі комунального закладу та методичного кабінету відділу освіти Устинівської райдержадміністрації проведено майстер-клас для педагогів-тренерів з методики викладання  курсу «Захисти себе від ВІЛ» базових загальноосвітніх навчальних закладів з питань упровадження стандартів якості превентивної освіти. 

 У семінарі брали участь 39 учасників  (із запланованих  57) – учителі основ здоров’я, педагоги-тренери загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні проекти «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ».

За мету було поставлено надання методичної допомоги щодо створення загального інформаційного поля, спрямованого на профілактику ВІЛ/СНІДу та формування навичок поведінки, зорієнтованої на зниження (виключення) ризику виникнення негативних явищ в житті всіх учасників навчально-виховного процесу.
У ході семінару Желєзнова Т. П. розкрила питання впровадження європейських стандартів превентивної освіти: планування та оцінка проектів Європейского Союзу та Глобального Фонду, Корольова С. А– висвітлила деякі аспекти атестації педагогічних працівників: сучасні підходи.     Ткаченко С. В., Татарчук І. Ю – продемонстрували технологію проведення тренінгів для учнів за діючими проектами «FAIR PLAY-ЧЕСНА ГРА» та «Маршрут безпеки», Шелудько З. А. – презентувала досвід роботи шкіл Устинівського району з впровадження здоров’язберігаючих технологій, Гриджук Т. О. – ознайомила з досвідом роботи Інгульської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Гребінка С. В., Павліченко Л. М. – презентували роботу опорних навчальних закладів Устинівського району з основ здоров’я та закладів, що впроваджують методику просвітницько-виховного та спортивно-оздоровчого проекту «Чесна Гра».
Під час проведення круглого столу «Індивідуальний підхід  у вихованні під час профілактики поведінкових проблем» учасники семінару обмінялися думками з приводу методики викладання  курсу «Захисти себе від ВІЛ» базових загальноосвітніх навчальних закладів з питань впровадження стандартів якості превентивної освіти та висловили вдячність організаторам за високий рівень підготовки, творчий підхід, актуальність висвітлених проблем, професіоналізм.
 
 
 
 
 

Коментарів немає