Головна » Новини » Загальна інформація про проведення семінару-навчання учителів основ здоров’я, базових загальноосвітніх навчальних закладів з питань впровадження стандартів якості превентивної освіти.

Загальна інформація про проведення семінару-навчання учителів основ здоров’я, базових загальноосвітніх навчальних закладів з питань впровадження стандартів якості превентивної освіти.

  5-7 травня 2013 року на базі КОІППО імені Василя Сухомлинського, комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання ліцей-школа-дошкільний навчальний заклад «Вікторія-П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 35 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області проведено семінар–навчання вчителів «Основ здоров’я» 1-4, та 5-9 класів базових загальноосвітніх навчальних закладів з питань впровадження стандартів якості превентивної освіти. 

Проблемою семінару була реалізація Концепцій, сучасних підходів до профілактики поведінкових ризиків і проблем, які є небезпечними для життя і здоров’я в умовах поширення епідемії ВІЛ/СНІДу, підвищення особистісного і творчого потенціалу учнів, їх прагнення до самореалізації і життєвого успіху

В семінарі брали участь 64 педагогічних працівника з них 37 вчителів початкових класів, які викладають предмет «Основи здоров’я» та 27 – старших класів. 

В ході проведення семінару розглядалося питання впровадження Державних стандартів, нових програм з «Основ здоров’я» для початкової та середньої ланки, організації навчально-виховного процесу з питань викладання предмета у 2013-2014 навчальному році та навчально-методичне забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів з питань впровадження здоровя’збережувальних технологій навчання. 

Учасникам семінару було презентовано просвітницько-виховний та спортивно-оздоровчий проект «FAIR PLAY – ЧЕСНА ГРА». Головним виконавцем проекту є Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. У рамках проекту GIZ здійснює навчання та підготовку тренерів для впровадження проекту і забезпечує спортивним інвентарем. Мета проекту – розвиток життєвих навичок дітей, популяризація здорового способу життя та запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу за допомогою спорту.

По закінченню семінару учасники обмінялися позитивними враженнями й власним досвідом роботи.

 

 

 

 

 


Коментарів немає