Головна » Новини » Загальна інформація про проведення навчання, підвищення кваліфікації та перевірку знань з питань безпеки життєдіяльності

Загальна інформація про проведення навчання, підвищення кваліфікації та перевірку знань з питань безпеки життєдіяльності

   Науково-методична лабораторія основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці інформує, що відповідно до наказу директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту кіровоградської обласної державної адміністрації  від 16 грудня 2013 року № 654 на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» продовжується навчання, підвищення кваліфікації та перевірка знань з питань безпеки життєдіяльності керівників,   заступників   керівників   районних   (міських)  органів управління освітою, професійно-технічних та інших навчальних закладів, підпорядкованих департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, а також спеціалістів, викладачів з охорони праці, безпеки життєдіяльності.

 

 З 13.01 по 30.01.2014 року проводилося навчання серед посадових осіб  управління освітою райдержадміністрацій, міських рад: спеціалістів з охорони праці, безпеки життєдіяльності відділів (управлінь) освіти; керівників органів управління освітою, їх заступників; завідувачів методичних кабінетів, науково-методичних центрів відділів (управлінь) освіти. 

У вищезазначеній категорії пройшли навчання та перевірку знань 85 осіб. Не взяли участь у навчанні члени деяких постійно діючих комісій, а саме: Знам’янського, Новомиргородського, Олександрівського, Онуфріївського, Світловодського, Устинівського, Ульяновського управлінь освітою райдержадміністрацій та м. Олександрія.

З 03.02 по 21.02.2014 року проводилося навчання серед посадових осіб закладів обласного підпорядкування: спеціалістів з охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідальних осіб за охорону праці та безпеку життєдіяльності; керівників органів управління освітою, їх заступників; завідувачів методичних кабінетів, науково-методичних центрів відділів (управлінь) освіти.

Пройшли навчання 76 осіб. Не взяли участь у навчанні члени постійно діючих комісій Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат          І-ІІ ступенів Кіровоградської обласної ради, Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв) та Маловисківської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради.

Всі учасники, які не пройшли навчання та перевірку знань запрошуються на 6-7 березна 2014 року на 9 годину.

З 24 лютого розпочалося навчання серед посадових осіб професійно-технічних навчальних закладів:

з 24.02-28.02.2014 року – спеціалісти з охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідальні особи за охорону праці та безпеку життєдіяльності;

з 03.03-07.03.2014 року – заступники директорів, викладачі предмета «Охорона праці»;

з 10.03-14.03.2014 року – директори закладів.

Навчання проводиться дистанційно. Обсяг навчального плану – 36 годин. Перший етап навчання – самостійне опрацювання тем, другий етап – семінар-навчання, підвищення кваліфікації та перевірка знань.

В ході проведення навчання лекції проводять: представник територіального управління Держгірпромнагляду в Кіровоградській області, представник територіального управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровоградській області, представник управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, представник Головного управління Держсанепідслужби в області.

Програма навчання, контрольні питання з безпеки життєдіяльності розміщені на сайті комунального закладу «Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

 


Коментарів немає