Головна » Новини » Всеукраїнський науково-практичний семінар

Всеукраїнський науково-практичний семінар

        Всеукраїнський науково-практичний семінар з проблеми «Педагогічний досвід як фактор оновлення змісту науково-методичної діяльності в установах і закладах освіти: вектори випереджувального розвитку» 

      21–22 березня 2012 року на базі Рівненського ОІППО відбулося чергове засідання Всеукраїнської школи новаторства керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників післядипломної педагогічної освіти, у рамках якого було проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар з проблеми «Педагогічний досвід як фактор оновлення змісту науково-методичної діяльності в установах і закладах освіти: вектори випереджувального розвитку» та творчу зустріч за результатами ІХ обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості.
      У роботі Школи взяли участь 27 представників різних регіонів України, працівники ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України. Кіровоградщину на цьому зібранні представляли Трубіна Валентина Геларіївна, методист відділу освітнього менеджменту Кіровоградського ОІППО імені Василя Сухомлинського та Даценко Олександр Васильович, методист РМК відділу освіти Олександрійської РДА.
      21 березня 2012 року під час творчої зустрічі учасники школи відвідали виставку науково-методичних напрацювань педагогічних працівників навчальних закладів Рівненської області «Педагогічні здобутки освітян Рівненщини» та відвідали майстер-класи переможців у різних номінаціях (географія, хімія, економіка, фізика тощо).
      22 березня 2012 року в рамках роботи Школи новаторства керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників системи післядипломної педагогічної освіти, опорним закладом якої є Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Педагогічний досвід як фактор оновлення змісту науково-методичної діяльності в установах і закладах освіти: вектори випереджувального розвитку».
      Учасниками семінару стали представники Всеукраїнської школи новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників післядипломної педагогічної освіти із різних регіонів України; автори інноваційних розробок із питань науково-методичної роботи з педагогічними кадрами; педагогічні та науково-педагогічні працівники Рівненського ОІППО; працівники районних (міських) методичних служб, навчальних закладів та освітніх установ Рівненщини.
      Учасниками семінару піднято проблеми впровадження і поширення педагогічного досвіду як необхідної умови створення інноваційного освітнього середовища; педагогічного досвіду як продукту пошуково-експериментальної діяльності педагогів-новаторів і визначального чинника формування професійної компетентності педагогічного працівника тощо.
      Велику зацікавленість в учасників форуму викликала екскурсія до культурно-археологічного центру «Пересопниця» та до Острозької академії, де гості змогли ознайомитись з історичними та культурними пам’ятками Рівненщини.
      Висловлюємо вдячність організаторам семінару, а саме: Віднічуку М. А., ректору Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, к.п.н., професору кафедри управління освітою РОІППО, академіку УААН та Мельник Н.А., завідувачу кабінету координації методичної роботи, доценту кафедри управління освітою Рівненського ОІППО, координатору Школи новаторства у Рівненській області.

 























 


Коментарів немає