Головна » Новини » 28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ!

28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ!

Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці. З цієї нагоди в комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» було проведено низку заходів.

У вступному зверненні до учасників зустрічі Ірина ЧИРВА, фахівець Південно-східного управління Державної служби міжрегіональної Державної служби з питань праці у Кіровоградській області, проінформувала про стан травматизму в області, основні види подій та причини нещасних випадків, недоліки, виявлені під час розслідування нещасних випадків на виробництвах.

З метою привернення уваги працівників установи до питань охорони праці та запобігання нещасним випадкам на виробництві також обговорювалися актуальні питання з теми «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату», що була проголошена Міжнародною організацією праці, а саме:

✍ Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці – методологічні засади забезпечення високих стандартів безпеки та здоров’я працівників.

✍ Психосоціальна підтримки на робочому місці та організація трудових відносин під час воєнного стану.

✍ Від освітнього до безпечного: Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.

Під час Круглого столу «Професійні ризики, що посилюються через зміну клімату: алгоритм безпеки» здобувачі освіти мали нагоду отримати відповіді на запитання, поспілкуватися, обмінятися досвідом.

Організація безпечних та нешкідливих умов праці, виконання правил безпеки є першочерговим завданням як керівників так і працівників.

Ураховуючи сучасні реалії та умови воєнного стану, важливо знати та пам’ятати правила трудових відносин, ризики і наслідки незадекларованої праці та трудової експлуатації. Пам’ятаємо про це!
Ознайомитись із візуальними матеріалами про безпеку та здоров’я працівників можна на офіційних сторінках Держпраці за посиланням: https://www.pratsia.in.ua/index.php

Перемоги нам! Слава Україні!