Головна » Друкована продукція » 2010 » Інструктивно-методичні матеріали щодо впровадження превентивного проекту «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)

Інструктивно-методичні матеріали щодо впровадження превентивного проекту «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)

У посібнику за зручною структурою подано нормативно-правова база, календарно-тематичне планування, методичні рекомендації та вибіркові уроки-тренінги з превентивного проекту «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю та наркотиків (ХОУП)», який запроваджується в загальноосвітніх навчальних закладах Кіровоградської області у відповідності до діючої навчальної програми Міністерства освіти і науки України (наказ № 458 від 14.07.2003 року).

Його мета – допомогти методистам, адміністрації та вчителям-тренерам обрати оптимальні зміст і форми роботи, проведення уроків-тренінгів, сприяти залученню до пошуку нових активних форм діяльності учнів, що посилить виховну роль вищезазначеного проекту, у формуванні в учнів свідомого ставлення до здоров’я, оволодіння ними основами здорового способу життя та навичками безпечної для здоров’я поведінки на основі вироблення життєвих навичок.

Видання розраховано на методистів відділів, управлінь освіти, директорів, вчителів-тренерів опорних загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області.
Упорядники:

Желєзнова Т.П. – завідувач навчально-методичним кабінетом основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці КОІППО імені В. Сухомлинського,

Жуфалаян В.О. – вчитель початкових класів, основ здоров’я та безпеки життєдіяльності Куколівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради, керівник методичного об’єднання вчителів основ здоров’я, безпеки життєдіяльності Олександрійського району, регіональний тренер по впровадженню превентивних проектів «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю та наркотиків (ХОУП)» та «Школа проти СНІДу».