Головна » Новини » Регіональний фінал Всеукраїнських змагань з усного математичного рахунку Прангліміне

Регіональний фінал Всеукраїнських змагань з усного математичного рахунку Прангліміне

IMG_0871На базі Кіровоградського машинобудівного коледжу  КНТУ за підтримки Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського відбувся регіональний фінал змагань з усного рахунку “Прангліміне” для учасників з Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей.

Три дистанційні етапи Всеукраїнських змагань з усного математичного рахунку Прангліміне викликали неймовірний інтерес аудиторії. Протягом неповних трьох місяців, з 20 жовтня по 30 грудня 2015 року, зареєстровані учасники Міжнародного освітнього проекту Міксіки змагались на платформі проекту у вмінні швидко і правильно усно рахувати у чотирьох вікових групах:
Чомучки: учні 1-3 класів;
Дослідники: учні 4 -6 класів;
Хлопці та дівчата: учнів 7-11 класів;
Дорослі: всі, хто вже закінчив школу.

За час проведення змагань учасниками стали 15 165 осіб з різних куточків України, близько 300 з яких стали претендентами на перемогу у 7 регіональних фіналах.
В Кіровоградському регіональному фіналі перемогу у своїй категорії здобули:

Михайло Павленко, учень 3 класу Головківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Чигиринської районної ради Чигиринського району Черкаської області;

Сергій Яценко, учень 6 класу Новомиргородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 Новомиргородської районної ради Кіровоградської області;

Юлія Степаненко, учениця 8 класу Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Кіровоградської обласної ради;

Владислав Цоток, учень 8 класу Добровеличківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області;

Олена Яценко, учитель Новомиргородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 Новомиргородської районної ради Кіровоградської області;

Сергій Сабадин, учитель Верхняцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 – ліцей» Христинівської районної ради Черкаської області.

Переможці змагання отримали запрошення на Всеукраїнський фінал змагань, який відбудеться у Львові та цінні подарунки, надані керівниками Міжнародного освітнього проекту Міксіке.

Змагання «Прангліміне»

Назва змагання «Прангліміне» пішло від назви острова Пранглі в Естонії, де зусиллями директора школи KalevPoldsaar було розроблено алгоритм і проведено перші змагання з усного рахунку. Прангліміне досить швидко стало популярним по всій Естонії, і тепер це вже міжнародні змагання, в яких можуть брати участь учні всіх класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, вчителі, викладачі, батьки.
Змагання Прагліміне проводяться в Естонії, Латвії, Литві, Словенії та Україні. Щороку в змаганнях беруть участь понад 30 000 учасників.
Після основних етапів у кожній країні відбуваються очні фінальні змагання. Переможці нагороджуються призами та дипломами.

Національний фінал відбудеться у березні 2016 року у Львові.
Міжнародний фінал – у травні 2016 року в Словенії.
Тренувальний майданчик Прангліміне відкрито цілодобово.
Більш детальну інформацію про змагання з усного математичного рахунку Прангліміне можна знайти на сайті: http://lviv.miksike.net/#pranglimine.

Як саме працює платформа Прангліміне: https://youtu.be/tf3jSdVJuN0

Про Міжнародний освітній проект Міксіке (слово «міксіке» в перекладі з естонської – чомучка):

У 2011 року розпочалась співпраця Міксіке з Україною за підтримки ArengukoostööProgramm (EstonianDevelopmentCooperation) Міністерства закордонних справ Естонії. У 2011-2013 роках проект «Міксіке в Україні» реалізовувався у Криму.У 2014 році, у зв’язку із соціально-політичними подіями в Україні, проект продовжив свою роботу на материковій Україні. Пілотним регіоном для реалізації проекту було обрано Львівську область.Успішний досвід реалізації проекту у 2014-2015 навчальному році знайшов підтримку у Міністерстві освіти і науки України (лист МОН № 2/2-14-600-15 від 26.03.2015 р.) дозволив організаторам та донорам проекту ініціювати його продовження та поширення в інших регіонах України.

Проект сприяє розвитку зв’язків між навчальними закладами України, Естонії та інших країн Євросоюзу, підвищення якості та ефективності навчання у ЗНЗ за допомогою інформаційних технологій, підвищення кваліфікації вчителів у селах і малих містах, розширення можливостей розвитку онлайнового навчання.Співпраця в рамках проекту – це рівноправне партнерство.

Всі заходи для шкіл України організовуються та проводяться безкоштовно.

Контактна особа в Кіровоградській області: Чала Марина Станіславівна – координатор Міжнародного освітнього проекту Міксіке у Кіровоградській, Черкаській, Полтавській областях, завідувач науково-методичної лабораторії інформатики та інформаційних технологій навчання КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»

+380674923495, marinachala@gmail.com