Головна » 2015 » Вересень

Monthly Archives: Вересень 2015

Формування української ідентичності учнів на уроках української мови і літератури

24-25 вересня 2015 року з метою забезпечення неперервного і цілеспрямованого професійного розвитку педагогічних працівників відповідно до сучасних викликів освіти, створення умов для вдосконалення фахової майстерності педагогічних кадрів та поширення кращого досвіду працівників освіти Кіровоградщини проведено  Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти  з проблеми: «Формування української ідентичності учнів на уроках української мови і літератури» (лист департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України від 26.08.2015 року № 2/2-13-1697-75).

(більше…)

Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

Лист державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України від 07.09.2015 р. № 2.1/10-38 «Щодо наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931»

Матеріали щодо проведення другого Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек (за бажанням) буде розміщено на сайті науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я (http://koippo414.at.ua/). Матеріали приймаються до 13 листопада 2015 року на електронну пошту: koippo414@gmail.com.

Завантажити лист КЗ “КОІППО імені Василя Сухомлинського” від 21.09.2015 року № 556/19-09 “Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек”

Лист КЗ “КОІППО імені Василя Сухомлинського” від

 

Лист КЗ “КОІППО імені Василя Сухомлинського” від 17.09.2015 №_545/17-09 “Про проведення обласного фестивалю освітніх веб-квестів”

 

Обласний семінар для спеціалістів відділів, управлінь освіти, методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, які відповідають за початкову освіту

Відповідно до наказу директора департаменту освіти і науки    Кіровоградської обласної державної адміністрації від 08.12.2014 року № 471 «Про проведення обласних науково-методичних заходів, конференцій, семінарів, засідань творчих груп, занять шкіл творчого вчителя, педагогічної майстерності, майстер-класів, тренінгів тощо у 2015 році» (п. 77) та плану роботи кафедри дошкільної та початкової освіти КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» 15 вересня 2015 року на базі КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені   Василя  Сухомлинського»  і загальноосвітньої школи І ступеня «Мрія» Кіровоградської міської ради було проведено обласний семінар для спеціалістів відділів, управлінь освіти, методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, які відповідають за початкову освіту з проблеми «Особливості організації навчально-виховного процесу в 1-4 класах у процесі реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти».

(більше…)

Про організаційне та науково-методичне забезпечення проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2015/2016 навчальному році

kzkoippoНаказ комунального закладу “Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського” від 14.09.2015 року №64 “Про організаційне та науково-методичне забезпечення проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2015/2016 навчальному році”

Шановні колеги!

Готуючись до відзначення нашого професійного свята – Дня працівників освіти, запрошуємо відвідати музейну кімнату історії освіти Кіровоградщини. Ми підготуємо на Ваше замовлення тематичну екскурсію. Також у музеї Ви зможете провести урочистості з нагоди свята, презентацію фахових видань, проектів чи досвіду діяльності.

Нагадуємо, що Український День учителя (День працівників освіти чи День освітянина) як професійне міжнародне свято працівників освіти було засноване ЮНЕСКО в 1994 році. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня. У 2015 році Український День учителя (День працівників освіти чи День освітянина) припадає на 4 жовтня.

Просимо надсилати заявки на електронну адресу: koippo414@gmail.com.

У нас у гостях учасники Всеукраїнського проблемно-цільового навчання «Музеї в соціокультурному просторі»

09 вересня 2015 року до нашого інституту завітали гості – учасники Всеукраїнського проблемно-цільового навчання «Музеї в соціокультурному просторі», програма якого передбачала ознайомлення з діяльністю музейної кімнати історії освіти Кіровоградщини (http://prostir.museum/ua/post/35651).

(більше…)

Заняття обласної школи молодого методиста

08 – 09 вересня 2015 року відбулося друге заняття обласної школи молодого методиста з проблеми «Методичний супровід науково-дослідної, експериментальної діяльності педагогів». 08 вересня слухачі школи були учасниками педагогічної практики на базі Долинського дошкільного навчального закладу № 5 «Ружечка» та навчально-виховного комплексу «Долинська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3».

(більше…)

Семінар-практикум районних (міських) координаторів Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК»

  

07 вересня 2015 року в рамках плану роботи комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбувся семінар-практикум районних (міських) координаторів Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК» з проблеми«Особливості організації роботи вчителя з підготовки учнів до участі у Міжнародному природничому інтерактивному конкурсі “КОЛОСОК-2015”».

 

(більше…)

Інформація та лист МОН України від 04.09.2015 р.

 

Перелік навчальної літератури, що має гриф Міністерства освіти і науки України, навчальних програм для використання в загальноосвітніх навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України:

(більше…)