Головна » 2015 » Травень

Monthly Archives: Травень 2015

“Використання проектної методики як засобу ефективного розвитку комунікативної компетенції учнів”

 

28 травня 2015 року на базі навчально-виховного комплексу «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання Кіровоградської міської ради» відбувся обласний семінар для керівників районних/міських методичних об’єднань учителів іноземних мов, учителів англійської мови з проблеми «Використання проектної методики як засобу ефективного розвитку комунікативної компетенції учнів початкової та середньої школи» з метою популяризації вивчення іноземних мов у Кіровоградській області та належної підготовки мовних таборів на базі закладів освіти у літній період.

(більше…)

Про участь у І Всеукраїнській виставці-презентації «Післядипломна педагогічна освіта в контексті сучасних цивілізаційних змін» та VII Міжнародній науково-практичній конференції «Психолого-педагогічний супровід фахової підготовки та підвищення кваліфікаці

 

22 травня 2015 року у приміщенні Київського міського будинку вчителя відбулася
І Всеукраїнська виставка-презентація «Післядипломна педагогічна освіта в контексті сучасних цивілізаційних змін», у межах якої пройшла VII Міжнародна науково-практична конференція «Психолого-педагогічний супровід фахової підготовки та підвищення кваліфікації особистості в умовах трансформації освіти», майстер-класи.

(більше…)

Інформація про проведення семінару для спеціалістів,які відповідають за викладання української мови і літератури.

 

Семінар для спеціалістів відділів, управлінь освіти, методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, які відповідають за викладання української мови і літератури з проблеми «Упровадження елементів сучасних педагогічних технологій навчання як умова досягнення нової якості мовно-літературної освіти»

ХХІ століття має бути століттям філологічної науки,
або ж його взагалі не буде
Клод Леві-Строс

(більше…)

Розширюємо інформаційно-освітній простір користувачів:реалії сьогодення.

  Швидкий темп інформатизації суспільних процесів суттєво змінив пріоритети державної політики у сфері освіти, серед яких «інформатизація освіти та удосконалення бібліотечного та інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу», як наголошується у Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року.

(більше…)

ПІДСУМКИ ЗАКЛЮЧНОГО ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»

 

 У травні 2015 року підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» (наказ Міністерства освіти і науки України від 15.05.2015р. № 533).

Переможцем конкурсу у номінації «Керівник гуртка хореографічного мистецтва» став Печененко Максим Валерійович, керівник зразкового хореографічного ансамблю “Світанок”; керівник гуртка комунального закладу “Навчально-виховне об’єднання № 25 “Загальноосвітня школа I-III ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання “Ліра” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”.

Детальніше

Регіональний науково-практичний семінар учителів історії Гайворонського, Голованівського, Новоархангельського та Ульяновського районів.

   

14 травня 2015 року відбувся науково-практичний семінар учителів історії Гайворонського, Голованівського, Новоархангельського та Ульяновського районів на базі Новоархангельського районного методичного кабінету та Новоархангельського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» Новоархангельської районної ради Кіровоградської області за темою «Актуальні проблеми формування предметних компетентностей на уроках суспільствознавчих дисциплін».

(більше…)

Обласний семінар керівників районних (міських) методичних об’єднань педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів.

 

15.05.2015 р. на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»  відбувсяобласний семінар керівників районних (міських) методичних об’єднань педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів. 

В ході семінару розглядалися актуальні питання розвитку музейної педагогіки в системі дошкільної освіти, а саме: «Інформаційні ресурси з музейної педагогіки в соціальних мережах» (Гайда Л.А., методист науково-методичної лабораторії виховної роботи та формування культури здоров’я), «Залучення дітей до культурної спадщини попередніх поколінь шляхом проведення музейних занять» (Кондратова В.В., старший викладач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент).

(більше…)

Творча зустріч відомого поета, письменника, Володимира Шовкошитного зі слухачами курсів підвищення кваліфікації.

   

Перебуваючи на Кіровоградщині, відомий поет, письменник, публіцист, видавець, заступник голови Народного Руху України Володимир Шовкошитний відвідав КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», зокрема відбулася зустріч з вчителями початкових класів області.

Він ознайомив слухачів курсів з новинками видавництва «Український пріоритет» та презентував їм авторську бібліотеку.

(більше…)

Управлінський практикум на базі Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені П.П. Шумилова

 

Я намагаюсь зробити роботу директора легкою і цікавою
А. Богданова

13 травня 2015 року слухачі курсів підвищення кваліфікації керівників загальноосвітніх навчальних закладів області проходили  управлінську педагогічну практику з проблеми: «Контрольно-аналітичне управління соціально-педагогічними системами» на базі Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені П.П. Шумилова.

(більше…)

Вітаємо переможців і лауреатів конкурсу «Проектування ІТ-контенту сучасного уроку»

 

До другого етапу конкурсу були допущені 9 учасників, які набрали найбільшу кількість балів. За результатами заочного і очного етапів конкурсу журі визначило переможців та лауреатів.

Переможці обласного методичного огляду-конкурсу «Проектування ІТ-контенту сучасного уроку»…

 

 

Детальніше