Головна » Новини » Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Арт-терапія в роботі психолога: інноваційні підходи»

Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Арт-терапія в роботі психолога: інноваційні підходи»

20–27 квітня 2021 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Арт-терапія в роботі психолога: інноваційні підходи», в якій узяли участь наукові, науково-педагогічні працівники, практичні психологи, соціальні педагоги, педагогічні працівники закладів освіти, закладів соціально-психологічної реабілітації, працівники інших закладів та установ із різних регіонів України. На конференції були презентовані матеріали щодо особливостей застосування арттерапевтичних технологій в різних напрямках роботи для корекції та розвитку особистості.

Організатором конференції була кафедра педагогіки, психології і корекційної освіти (завідувач Олександр ЖОСАН). Співорганізаторами та партнерами конференції виступили: 

  • Інститут соціальної та політичної психології НАПН України;
  • Тернопільский обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти;
  • Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»;
  • Обласний навчально-методичний центр психологічної служби системи освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»;
  • Всеукраїнська громадська організація «Арт-терапевтична асоціація»;
  • Відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації «Арт-терапевтична асоціація» у Кіровоградській області; 
  • Громадська організація «Еволюція покоління».

У заході взяли участь 35 учасників із різних регіонів нашої країни (м. Кропивницький та Кіровоградська область, м. Київ, м. Одеса та Одеська область, м. Львів, м. Тернопіль, м. Харків та Харківська область), які презентували 33 відеоматеріали та їх описи у формі тез. Матеріали стосувалися різних інноваційних арттерапевтичних напрямів: «Використання квест-технології як методу ігротерапії працівниками психологічної служби в закладі освіти», «Особливості використання кавового гризайлю для розвитку творчого потенціалу особистості», «Фототерапія в епоху цифрової фотографії: візуальні засоби медіа творчості», «Музикотерапевтична імпровізація як інструмент розвитку творчого потенціалу особистості», «Можливості застосування методів та прийомів арттерапії у роботі вихователя з дітьми з особливими  потребами», «Особливості використання технік малюнка сангіною та акварелі по-мокрому у роботі з дітьми і дорослими» тощо. 

Детальніше ознайомитись з матеріалами конференції можна за посиланням: http://ppko-koippo.edukit.kr.ua/blog_oksani_molchanovoi/vseukrainsjka_naukovo-praktichna_konferenciya_20-27_04_2021/

У рамках конференції проводилось також і обговорення презентованих матеріалів у формі коментарів на каналі YouTube.

Дякуємо всім за плідну співпрацю та творчу активність!

До нових зустрічей в наступному році!

Інформацію підготувала: Оксана Молчанова, старший викладач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти, кандидат психологічних наук.