Головна » Новини » Репортаж першого дня ХХХІІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

Репортаж першого дня ХХХІІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

25 березня розпочались конкурсні випробування учасників ХХХІІВсеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури на базі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв).

З 9.00 до 13.00  тривав І тур олімпіади,  який включав виконання творчих завдань.

Програмою олімпіади передбачено не тільки змагання, але й різноманітні культурні заходи.

Керівники команд відвідали екскурсії за різними тематичними маршрутами, які включали Площу Героїв Майдану, історичні місця центральної частини міста Кропивницького, яке зберегло красу і затишок, створену ще в XIX столітті, і примножене творіннями сучасників. А тим часом, члени журі відвідали екскурсію заповідником-музеєм “Хутір Надія”.

Разом з тим, гості відвідали музей 3-го Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго, де дізналися про війська спеціального призначення, їхню історію, завдання,  особливості, а також про історію та участь бійців в Антитерористичній операції на Сході України. Мультимедійні екрани демонструють унікальні відеокадри, зафільмовані бійцями під час бойових дій в ДАПі.

Екскурсію підготував і провів Митрофаненко Ю.С., старший викладач кафедри теорії та методики середньої освіти, кандидат історичних наук.

З 14.20 до  17.00 розпочалася підготовка до ІІ туру.

Учасники олімпіади висловлюють подяку працівникам їдальні ЦДПУ імені Володимира Винниченка за своєчасне та якісне надання послуг з харчування.

Бажаємо успіхів усім учасникам і нехай переможуть найсильніші!