Головна » Новини » Інформація та фотозвіт про Всеукраїнську науково-методичну конференцію «Виховання громадянина-патріота в педагогіці В.О.Сухомлинського та сучасній освітній практиці».

Інформація та фотозвіт про Всеукраїнську науково-методичну конференцію «Виховання громадянина-патріота в педагогіці В.О.Сухомлинського та сучасній освітній практиці».

   20-21 вересня 2012 р. на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського пройшла Всеукраїнська науково-методична конференція «Виховання громадянина-патріота в педагогіці В.О.Сухомлинського та сучасній освітній практиці».

   Дуже цікавими і корисними для всіх були доповіді вчених та педагогів-практиків. Зразково була організована і проведена робота секцій. Вражає кількість учасників конференції: 136 педагогів (науковців, учителів, вихователів, методистів) із 10 регіонів України.

   Особливий інтерес учасників конференції викликало відвідування Павлиської загальноосвітньої школи I-III ст. № 1 імені В.О.Сухомлинського Онуфріївського району. З першого нашого кроку на порозі школи ми відчули дивну Теплоту і Любов, якими просякнутий Шкільний Будинок Сухомлинського. Захоплююча розповідь про життя і діяльність Педагога, зустріч з його учнями, задушевний голос Учителя з екрана телевізора, екскурсія по території школи, трепетне почуття біля могили Педагога-все справило незабутнє враження.

   Приємно було відзначити, що традиції Сухомлинського живуть і втілюються в практиці сучасних вчителів: психологічний підхід у вихованні особистості дитини, робота з батьками, Уроки моральності на природі, шкільні Свята Книги, Урожаю, Квітів і ін.

   Сьогодні ми часто захоплюємося новомодними педагогічними технологіями. Однак не завадило б нам пам’ятати, що спадщина наших вітчизняних педагогів містить багатющий духовний потенціал, який ми, з урахуванням реалій сучасності, повинні вміло використовувати в сучасній педагогічній практиці.

   Павлиська Школа – це педагогічна мекка не тільки України і Росії, але і всього світу. Особливу гордість відчуваєш за те, що ідеї В.Сухомлинського отримали широкий розвиток в освітніх системах інших країн. Наприклад, у Китаї вже 10 років працює Всекитайська Асоціація ім. В.Сухомлинського та 3 школи носять ім’я видатного педагога.

   У чому секрет такої популярності педагогіки Сухомлинського? Напевно, в тому невичерпний потік душевного світу Вчителя, в який обов’язково повинні зануритися діти, насититися ним, зберегти його як частинку Вічності в собі.

   Спасибі організаторам конференції: адміністрації інституту, кафедрі педагогіки, психології і корекційної освіти, навчально-методичним лабораторіям виховної роботи та історії і правознавства, відділу інноваційної діяльності та інтелектуальної власності, які донесли до нас цю важливу педагогічну мудрість.

                                                                                                                                                                                                                            22.09.2012
 
 Кузьміч Тетяна Олександрівна,
Гаврилюк Галина Михайлівна,
Херсонська академія неперервної освіти.

 

Фотозвіт

Рекомендації Всеукраїнської науково-методичної конференції «Виховання громадянина-патріота в педагогіці В.О. Сухомлинського та сучасній освітній практиці»

ПРОГРАМА Всеукраїнської науково-методичної конференції, присвяченої 94-й річниці від дня народження В.О. Сухомлинського «Виховання громадянина-патріота в педагогіці В.О.Сухомлинського та сучасній освітній практиці»


Коментарів немає