Головна » Новини » ДРУГИЙ ТУР ПЕДАГОГІЧНОЇ ОЛІМПІАДИ

ДРУГИЙ ТУР ПЕДАГОГІЧНОЇ ОЛІМПІАДИ

24–26 квітня 2018 року відбувся ІІ тур Педагогічної олімпіади – обласного конкурсу педагогічної майстерності вихователів закладів освіти, присвяченого 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського. 

Відкриття ІІ туру проходило на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського». З вітальним словом до учасників звернулися директор інституту Корецька Людмила Вікторівна та голова журі Бик Адам Сергійович. Було зазначено, що до другого (очного)  туру пройшло 15 конкурсантів, із них не прибуло двоє учасників з об’єктивних причин.

У перший день конкурсу учасники демонстрували свої знання і практичні вміння у проведенні майстер-класу «Особистісно орієнтований підхід на занятті з самопідготовки учнів». Учасники запропонували цікаві форми самопідготовки з математики, природознавства, української мови та літератури, інших предметів.

Другий день педагогічної олімпіади учасники відпрацювали на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячо-юнацький центр “Зорецвіт” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області». У першу половину дня відбулося жеребкування, згідно з яким учасники проводили години спілкування з питань національно-патріотичного виховання з учнями різних класів. Для проведення годин спілкування конкурсанти обрали актуальні питання національно-патріотичного виховання: виховання поваги до державних символів України, традицій українського народу, родинного виховання; продемонстрували цікаві підходи до проведення годин спілкування з учнями різного віку.

У другій половині дня конкурсанти змагались у проведенні занять з вихованцями на свіжому повітрі з елементами навчальної екскурсії та фізкультурно-оздоровчих вправ, ігор. Під час проведення заняття вихователі використовували сучасні форми організації роботи з учнями, всім удалося організувати активну міжособистісну взаємодію, незважаючи на те, що не знали заздалегідь з якою віковою категорією  працюватимуть.

У цілому другий конкурсний день був цікавим, плідним, насиченим та вимагав від учасників швидкої адаптації до учнів і переключення на різні форми роботи.

Третій день розпочався з інтелект-щоу «Ерудит», у якому педагоги демонстрували знання педагогічної спадщини Василя Сухомлинського, власний інтелект та ерудицію з різних галузей знань (мистецтва, спорту, вокалу, танців, декоративно-прикладного мистецтва тощо) та уміння швидко реагувати на нестандартні педагогічні ситуації.

Далі був проведений творчий конкурс (на основі домашнього завдання), що передбачав підготовку промови «У кожному слові є жар…». Учасники презентували зворушливі звернення до потенційних інвесторів з актуальних проблем життєдіяльності їхніх закладів із використанням відеокліпів, відеопрезентацій, які не залишили байдужими жодного глядача в залі.

Під час конкурсу «Мої таланти» учасники презентували власні обдарування. Усі присутні в залі переконалися, що вихователь – це творча  професія і кожен вихователь володіє цілим арсеналом вокальних, поетичних, хореографічних, декоративно-прикладних, оригінальних технік.

Важко було оцінювати конкурс у балах, бо кожен конкурсант представив унікальний світ власних захоплень, сучасних технологій та особистісних якостей.

За рішенням журі відповідно до кількості набраних балів визначено переможців і лауреатів Педагогічної олімпіади. Нагороди отримали:

 

 

 

Диплом І ступеня

 

Алексеєнко

Наталія Вікторівна

 

вихователь комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа інтернат I-III ступенів, ліцей «Сокіл», центр позашкільного виховання Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
Диплом ІІ ступеня
Рябич Тетяна Григорівна вихователь Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради

 

Диплом ІІІ ступеня
Терещенко Оксана Андріївна вихователь комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання – «Спеціальна загальноосвітня школа                І-ІІ ступенів №1 – дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
          Дипломи лауреатів
Ковалевська Світлана Юріївна вихователь загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області;
Кондик Тетяна Василівна вихователь Свiтловодської спеціальної загальноосвітньої школи-iнтернату І-ІІІ ступенiв № 1 Кіровоградської обласної ради;
Крившенко Наталія Михайлівна вихователь Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Олександрійського району Кіровоградської області;
Надоша Олена Сергіївна вихователь загальноосвітнього навчального закладу           І-ІІІ ступенів № 10 Олександрійської міської ради Кіровоградської області;
Немога Тетяна Анатоліївна вихователь комунального закладу «Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів № 2 Кіровоградської обласної ради».

 

Вітаємо переможців, зичимо творчих злетів, натхнення їм і всім учасникам конкурсу!

 

Інформацію підгодовувала старший викладач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти Павлюх В.В.