Головна » Новини » ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ ДИРЕКТОРІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ ДИРЕКТОРІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

  17-18 жовтня 2012 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості Петрівського району відбувся обласний семінар директорів позашкільних навчальних закладів з проблеми “Вплив позашкільного навчального закладу на становлення та розвиток виховного простору регіону”.

Відкриття семінару відбулося на базі Центру дитячої та юнацької творчості Петрівського району, де виступили Москалець Г.Л. – начальник відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації, Міцай Ю.В. – завідувач НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я КОІППО імені Василя Сухомлинського, Лепська О.П. – завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації, Савостікова В.М. – методист відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації, Бойко В.О. – директор Петрівського центру дитячої та юнацької творчості.

Після цього учасникам семінару ознайомилися з роботою гуртків, які працюють на базі Петрівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа II-III ступенів”. Директори завітали до гуртка образотворчого мистецтва “Мальва”, керівником якого є Сарданова Т.С. Тетяна Сергіївна ознайомила присутніх зі стилями, в яких вона працює з гуртківцями. Це робота з незвичайними матеріалами? малюнки кавою, сіллю, чаєм, з тістопластикою, малюнки ниткою і т.д. Керівник гуртка продемонструвала творчі роботи як в електронному варіанті так і в оригіналі.

Всіх захопила своєю тільдоманією керівник гуртка м’якої іграшки “Капітошка” – Добровольська Т.А. Керівник гуртка ознайомила присутніх з історією появи іграшки тільди, з технікою створення іграшки. Презентувала роботи власні і вихованців гуртка, в електронному вигляді та в оригіналі.

Учасники семінару відвідали екологічний центр “Жайворонок”, керівник якого є Тимченко Н.П., яка презентувала роботу гуртка, ознайомила з дослідами, які проводяться на гуртку. Також відвідали шаховий гурток “Фора 41”, керівник якого Мєждєлова К.М. та історико-краєзнавчий гурток “Погляд”, керівник якого Філіпченко Інна Валеріївна.

До уваги учасників семінару була представлена виставка методичної літератури та дитячої творчості з поетичною назвою:
“Пізнай себе – це цікаво!
Створи себе – це необхідно!
Утвердь себе – це можливо!
Прояви себе – це реально!”

На виставці були представлені роботи гуртківців з декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва та методичні надбання педагогічних працівників закладу.

Після цього всі учасники вирушили на методичний ринг “Знай, вивчай, впроваджуй”, який провела заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівського центру дитячої та юнацької творчості – Дементьєва Н.В., де змогли взяти участь учасники семінару.

Захоплююче авіа шоу “На крилах мрій” продемонстрував керівник авіамодельного гуртка “Юні пілоти” Кашевєров О.В., який здійснив показовий запуск моделей літачків, які конструюються на заняттях гуртківцями.

Останньою творчою частиною семінару став музичний калейдоскоп “Феєрія мандрів Країною Позашкілля”. Учасники семінару здійснили разом з вихованцями закладу подорож на кораблі творчості. Вихованці представили увазі присутніх найкращі номери, які посідали призові місця в районних заходах.

Фотозвіт семінару.


Коментарів немає