Головна » Новини » Четверте заняття обласної трьохрічної школи методистів-кореспондентів

Четверте заняття обласної трьохрічної школи методистів-кореспондентів

       12-13 жовтня 2011 року відбулося четверте заняття обласної трьохрічної школи методистів-кореспондентів з проблеми: “Психолого-педагогічні умови формування ключових компетентностей вчителя та учнів”.   Науковий керівник, доктор педагогічних наук Н. Калініченко.  12 жовтня на занятті були розглянуті наступні питання: 

      1. Еволюція суспільно-політичних та педагогічних поглядів Василя Сухомлинського
Іванко Андрій Борисович, заступник директора з навчально-методичної роботи КОІППО імені Василя Сухомлинського

      2. Психологічний аспект комунікативної компетентності педагога.
Гельбак Анжела Миколаївна, старший викладач кафедри педагогіки і психології КОІППО імені Василя Сухомлинського

      3. Формування навичок ефективної взаємодії у системі “вчитель-учень”
Гельбак Анжела Миколаївна, старший викладач кафедри педагогіки і психології КОІППО імені Василя Сухомлинського

      4. Складові життєтворчості сучасної школи (презентаційний проект)
Хлань Валентина Гордіївна, директор Веселівської ЗШ І-ІІІ ступенів Кіровоградської райдержадміністрації

      5. Україна очима сучасних художників
Приватна картинна галерея «Єлисаветград»

     13 жовтня 2011 р. методисти-кореспонденти відвідали Підлісненську ЗШ І-ІІІ ступенів Олександрівського району Кіровоградської області.
      «Виховання екологічної культури – пріоритетний напрямок розвитку дитини» – проблема, над якою вже багато років працює школа.
      Директор школи Чабан Наталія Володимирівна – спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, формальний і неформальний лідер колективу, людина кипучої і творчої енергії та невичерпного ентузіазму.
      Завітавши до школи, ми поринули у затишну сімейну атмосферу, стали свідками систематичної, добре організованої роботи, яка характеризується широким спектром напрямів та високою результативністю. В школі розроблена система екологічної шкільної освіти.
Екологічне виховання здійснюється на уроках, в позакласній, в позашкільній роботі, в гуртках, роботі учнівського лісництва, літньому таборі «Лісова школа». В школі працює музей лісу, галерея лісу та музей Хліба. В музеї та галереї лісу зібрані дивовижні витвори природи. Є зразки різних видів деревини, гербарії рослин, досліджується життя птахів регіону. Учні з великою цікавістю проводять дослідницькі роботи, виконують екологічні завдання, приймають участь в екологічних конкурсах і перемагають в них.
      Школа традиційно і успішно рухається шляхом реалізації різноманітних Всеукраїнських та Міжнародних проектів, які дають можливість забезпечити високий рівень ефективності навчально-виховного процесу та зміцнення матеріально-технічної бази школи. Колектив школи уже реалізував два Міжнародних проекти. Нещодавно проект школи «Світ дитини без насилля» став переможцем спільного проекту ООН та МЗС Данії. Метою цього проекту є надання допомоги кризовим категоріям дітей.
      Учні школи приймали участь у Міжнародному лісовому конкурсі в м. Москва, де презентували свої науково-дослідницькі роботи, вибороли третє місце та отримали спеціальний приз Державної Думи Російської Федерації.
      На V Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв у м. Кіровограді учні школи презентували досвід роботи школи з екологічного виховання та отримали схвальні відгуки.
      Ми мали можливість побачити фрагменти уроків та виховних заходів, на яких панувала атмосфера розвитку учнів через невимушену творчу діяльність.
      Хочемо побажати директору, творчому педагогічному колективу та учням школи подальших успіхів, нових здобутків та перемог.
      Також 13 жовтня методисти-кореспонденти відвідали Олександрівську ЗШ І-ІІІ ступеня №3 та поклали квіти до єдиного в Україні пам’ятника Вчительці.

Інформацію про четверте заняття підготували:
Донець В.Ф. – «Вікторія-П», м. Кіровоград
Бирзул В.Л. – Златопільська гімназія.

 

 


Коментарів немає