Головна » Новини » У Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відкрито археологічний музей

У Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відкрито археологічний музей

     22 червня 2011 року у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відкрито археологічний музей імені Нінель Бокій.

На Кіровоградщині нині діють 29 державних, 40 відомчих та більше 150 музеїв у навчальних закладах. Серед яких і музеї у вищих навчальних закладах: музей історії Кіровоградського національного технічного університету, музей авіації та космонавтики та містечко «Авіаленд» у Державній льотній академії України, а тепер і перший профільний музей у педагогічному університеті – археологічний.
      Музей презентує колекцію автентичних пам’яток як результат багаторічних експедицій під керівництвом відомої дослідниці давньої історії краю Нінель Михайлівни Бокій та продовжувача її справи Ірини Анатоліївни Козир.
      Присутній на церемонії відкриття археологічного музею заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віктор Серпокрилов привітав присутніх із відкриттям археологічного музею. Він зазначив, що студенти та викладачі університету здійснили велику справу – відтепер найдавніша історія Кіровоградщини буде не лише записана у підручниках, а й доступна для огляду усім бажаючим.
        Ця значна подія у краєзнавчому та музейному житті Кіровоградщини зібрала представників влади, пам’яткознавців, педагогів і студентів, археологів, науковців, краєзнавців, представників державних та громадських музеїв. Присутні були також і гості – вчені з інституту археології НАН України.


Коментарів немає