Головна » Новини » Про зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації з радником Президента України Володимиром Олександровичем Зубановим

Про зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації з радником Президента України Володимиром Олександровичем Зубановим

15 січня 2014 року, в контексті відзначення 75-річчя утворення Кіровоградської області та 75-річчя заснування комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», відбулась зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації з радником Президента України Володимиром Олександровичем Зубановим, який презентував проект «Україна: Історія великого народу» та його інформаційний ресурс – сайт http://www.litopys.com.ua/.

Гостей та колег привітала директор інституту Людмила Вікторівна Корецька.

У зустрічі взяли участь Ельза Володимирівна Лещенко, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Віталій Миколайович Останній, начальник управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Загальнонаціональний проект «Україна: історія великого народу» спрямований більш ретельне дослідження та популяризацію історії, культури і туристичних ресурсів нашої держави: http://uk.wikipedia.org/wiki/Україна:_історія_великого_народу

Представлений інформаційний ресурс містить розділи: «Енциклопедія», «Спільнота» та «Телебачення онлайн» (подається програма найближчих онлайн-трансляцій). Цікавими для педагогів будуть тематичні рубрики «Культура», «Особистості», «Діаспора», і особливо – «Міста і села». На сайті пропонується різноманітна інформація про становлення української державності, історію України від давнини до сьогодення (античність, середньовіччя, новий та новітній часи).

Засновники веб-порталу сподіваються на співпрацю з широким колом громадськості, у тому числі з педагогами різних профілів та історичними клубами, які будуть постійно постачати інформацію для подальшого розвитку проекту.

Важливою складовою змісту «України: історія великого народу» є регіоналістика, наша область представлена у рубриці «Наддніпрянщина». Тут планується розміщувати матеріали про своєрідність, розмаїту історію та культурні особливості нашого краю.

В. О. Зубанов відвідав музейну кімнату з історії освіти Кіровоградщини, переглянувши її експозицію, запропонував цікаві форми співпраці та координації зусиль державних установ, навчальних закладів та громадських організацій у створенні алгоритму підготовки та розміщення матеріалів про наш край на сайті проекту.

«Виховання поваги до минулого нашого народу, популяризація вивчення історії України є вагомими чинниками, що впливають на формування національної самосвідомості та патріотичних почуттів українців», – наголошує Володимир Зубанов та сподівається, що проект «Україна: історія великого народу» знайде підтримку у мешканців Кіровоградщини. На його думку для об’єднання суспільства варто більш ефективно досліджувати та популяризувати історію України як у контексті світових цивілізаційних процесів, так і на загальноукраїнському та місцевому рівнях.

Пропонуємо педагогам використовувати матеріали, розміщені на веб-сайті: http://www.litopys.com.ua/. при підготовці уроків та виховних заходів.

Матеріал підготувала Л. Гайда


Коментарів немає