Головна » Новини » Навчально-методичний семінар для вчителів, які здійснюють навчання учнів за індивідуальною формою

Навчально-методичний семінар для вчителів, які здійснюють навчання учнів за індивідуальною формою

       Відповідно до плану роботи Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського 21 вересня 2012 року на базі Олександрівського РМК було проведено навчально-методичний семінар для вчителів, які здійснюють навчання учнів за індивідуальною формою. 

 
     Відповідно до плану роботи Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського 21 вересня 2012 року на базі Олександрівського РМК було проведено навчально-методичний семінар для вчителів, які здійснюють навчання учнів за індивідуальною формою. 
     Перед початком семінару організатори провели опитування учасників на предмет виявлення проблем, з якими вони стикаються в процесі реалізації індивідуального навчання. Як показали результати опитування, найбільшу кількість учителів цікавили такі питання як:  
– науково-методичне забезпечення навчання школярів за індивідуальною формою;
– вимоги до оформлення звітної документації;
– вибір адекватних технологій навчання дітей з обмеженими можливостями здоров’я;
– шляхи реалізації корекційної складової для учнів різних нозологій.
     З метою задовольнити запити слухачів семінару перед ними виступили: 
Павлюх В.В., старший викладач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти, яка ознайомила педагогічних працівників із законодавчо-правовою базою впровадження індивідуальної форми навчання; вимогами до оформлення документації вчителя; з характерними особливостями учнів різних нозологій; закцентувала увагу слухачів на важливості реалізації диференційованого підходу в навчанні учнів з особливими освітніми потребами;
     Балютіна К.М., методист науково-методичної лабораторії з інклюзивного та інтегрованого навчання, яка ознайомила учасників семінару з інтерактивними методами навчання; способами активізації пізнавальної діяльності школярів з обмеженими можливостями здоров’я; навчально-методичним забезпеченням індивідуальної форми навчання вказаної категорії учнів; продемонструвала варіанти дидактичного матеріалу для навчання молодших школярів з вадами психофізичного розвитку.
     На завершення семінару кожен учасник отримав подарунок на електронних носіях:
• комплект навчальних програм (починаючи з підготовчого по 10 клас) для дітей різних нозологій;
• перелік підручників і посібників, затверджених МОНМС України для навчання учнів з особливими освітніми потребами;
• серію посібників з навчання грамоти, математики, читання та розвитку мовлення для учнів підготовчих, 1-4 класів з обмеженими можливостями здоров’я.

     Адміністрація КОІППО імені Василя Сухомлинського висловлює щиру вдячність завідуючій районним методичним кабінетом Томєєвій Л.М., методистам Іващенко О.А., Пахомовій С.А. та адміністрації Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 (директор Бойко В.Г.) за високий рівень організаційної підготовки, створення належних умов для проведення навчання вчителів.




Коментарів немає