Головна » Новини » Курси керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва

Курси керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва

     З 14 по 25 травня 2012 року відбулись курси керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва з проблеми: «Розвиток творчих здібностей учнів засобами декоративно-ужиткового мистецтва».

     У роботі курсів взяли участь 30 педагогів позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних училищ. Серед форм навчання – лекції, практичні заняття, творчі майстерні, обмін досвідом роботи, відвідування обласного центру дитячо-юнацької творчості, обласного художнього музею, обласної наукової універсальної бібліотеки імені Дмитра Чижевського, участь в Міжнародній акції «Ніч музеїв» та відкритті в Кіровограді Алеї майстрів. Особлива увага була приділена формам і методам підвищення фахової майстерності керівників гуртків у міжкурсовий період, порядку та умовам проходження атестації та підготовки методичних розробок.
Свої напрацювання та творчі знахідки педагоги мали змогу представити на конференції з обміну досвідом з проблеми «Розвиток творчих здібностей учнів засобами декоративно-ужиткового мистецтва».
     За результатами узагальнених даних вихідного діагностування слухачі оцінили зміст та організацію курсів на високому та достатньому рівні. Серед методичних знахідок та ідей, які будуть використовуватися на практиці: робота методоб’єднань, досвід колег, ігри та задачі для розвитку дітей, практичні напрацювання тощо. Найбільш актуальними темами визначено: сучасні підходи до виховання дітей, навчально-методичне забезпечення діяльності гуртків, проблеми модернізації освіти, діяльність творчих груп у позашкільному закладі тощо.

Л.Гайда


Коментарів немає