Головна » Новини » Загальна інформація про результати проведення обласного семінару-звіту учителів основ здоров’я

Загальна інформація про результати проведення обласного семінару-звіту учителів основ здоров’я

   17-18 жовтня 2013 року, відповідно до плану роботи КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці (завідувач – Желєзнова Т. П., методист Ткаченкко С. В.), на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та Підлісненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрівської районної державної адміністрації – проведено обласний семінар-звіт учителів основ здоров’я, педагогів-тренерів  загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні проекти «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ».

 

 В проведенні семінару приймали участь 60 учасників (із запланованих 80) – учителі основ здоров’я, педагоги-тренери  загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні проекти «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ».

За мету було поставлено ознайомити учасників з методами реалізація Концепцій, інноваційних підходів до формування життєвих компетентностей школярів  у навчально-виховному процесі при впровадженні превентивних проектів  «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ». Надати методичні рекомендації щодо впровадження превентивних проектів у 2013-2014 навчальному році.

В ході проведення семінару Желєзнова Т. розповіла про роль загальноосвітнього навчального закладу у профілактиці ВІЛ-інфекції: на чому базуються ефективні профілактичні програми, Чабан Н. – поділилася досвідом запровадження превентивного проекту «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» у навчально-виховному процесі в Підліснянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Олександрівської районної державної адміністрації, Левченко Л. – розповіла про впровадження здоров’язбережувальних технологій навчання в навчальний процес загальноосвітніх навчальних закладів Олександрівського району та презентувала роботу методичного об’єднання вчителів Основ здоров’я та педагогів-тренерів Олександрівського району, про організацію та проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності в закладах освіти області розповіла Орлова Г.

На завершення семінару було проведено круглий стіл, де учасники мали змогу обговорити інноваційнй підхід до формування життєвих компетентностей школярів у навчально-виховному процесі при впровадженні превентивних проектів «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ».

Учасники семінару висловлюють щиру вдячність за високий рівень підготовки, творчий підхід в організації та проведенні заходів, професіоналізм.

 

 

 

 
 
 
 

 


Коментарів немає