Головна » Новини » Інформація про семінар 28-29 лютого 2012 року

Інформація про семінар 28-29 лютого 2012 року

  28-29 лютого 2012 року, відповідно до плану роботи КОІППО імені Василя Сухомлинського, центром координації діяльності методичних кабінетів (центрів) та методичної роботи з педагогічними кадрами (завідувач – Половенко О.В., методист – Кірішко Л.М.), на базі КОІППО, методичного кабінету відділу освіти Голованівської районної державної адміністрації було проведено перше заняття школи вдосконалення методичної майстерності методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з проблеми «Модернізація діяльності районного (міського) методичного кабінету (центру) на засадах освітнього менеджменту та маркетингу».

     Основна мета проведення заняття – поглибити знання слухачів з даної проблеми та ознайомити з досвідом роботи Голованівського РМК щодо модернізації діяльності методичного кабінету на засадах освітнього менеджменту та маркетингу.
      Заняття школи розпочала Половенко О.В., завідувач центру координації, окресливши основні аспекти модернізації науково-методичної роботи на засадах освітнього менеджменту та маркетингу. Тему «Маркетинг в освіті: теоретичний аспект» у лекційній частині висвітив Жосан О.Е., старший викладач кафедри педагогіки і психології КОІППО, кандидат педагогічних наук.
      Практикум відбувся на базі Голованівського району.
      Учасників заходу привітали Коломійчук М.А., начальник відділу освіти Голованівської районної державної адміністрації, Козак В.В., заступник голови районної ради, і ознайомили із станом та перспективами розвитку освіти у районі.
      Під час заходу було презентовано діяльність районного методичного кабінету з проблеми «Модернізація діяльності районного методичного кабінету на засадах освітнього менеджменту та маркетингу» Міщенком В.С., завідувачем РМК відділу освіти Голованівської районної державної адміністрації. 
      У роботі педагогічного мосту «Методичний менеджмент як діяльність, що забезпечує ефективне функціонування системи науково-методичної роботи з педагогами» взяли участь методисти Голованівського, Кіровоградського, Ульяновського, Устинівського, Маловисківського, Новоархангельського, Петрівського, Вільшанського, Добровеличківського районів, м. Світловодська.
      У рамках педагогічного мосту були розглянуті питання:
      – наступність і перспективність дошкільної та початкової освіти;
      – створення здоров’язбережувального освітньо-виховного середовища та формування культури здорового способу життя у школярів;
      – впровадження проектних технологій у виховну роботу навчального закладу;
      – створення інноваційно-освітнього середовища для формування та розвитку особистості.
      Участники педагогічного мосту мали можливість, обговорюючи питання, порівнювати методи роботи у районних методичних кабінетах, а також поділитися досвідом, і спільними зусиллями знайти оптимальні шляхи вирішення проблем. Також у всіх учасників була можливість поспілкуватися з колегами і обговорити можливість співпраці у майбутньому.
      Учасникам презентували свій досвід роботи педагогічні колективи НВК «Розкішненська ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» та ЗШ І-ІІІ ступенів с. Грушки Ульяновського району, які є опорними з питань творчого впровадження педагогічної спадщини видатного педагога-земляка – В.О.Сухомлинського. А також познайомилися з діяльністю творчих лабораторій вчителів, відвідали світлицю В.О.Сухомлинського, постійно діючу виставку дитячих робіт.
      У рамках журналу педагогічних здобутків «Сходинки до майстерності» педагогами НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка – гімназія» було представлено презентації та проведено майстер-класи: «Портфоліо вчителя», «Творчий портрет педагога», «Технологія власного досвіду», «Екскурс в історію розвитку української державності».
      Учасники семінару висловлюють щиру вдячність за високий професіоналізм, рівень підготовки, толерантне ставлення, творчий підхід в організації та проведенні заходів Коломійчуку М.А., начальнику відділу освіти Голованівської районної державної адміністрації, Міщенку В.С., завідувачу методичного кабінету відділу освіти Голованівської районної державної адміністрації, Томашевській О.Ю., директору НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка – гімназія», Зем’янкевич Д.І., директору НВК «Розкішненська ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ».



 


Коментарів немає