Головна » Новини » З 26 по 30 березня 2012 року у місті Кіровограді проходила LIІ Всеукраїнська учнівська олімпіада з математики.

З 26 по 30 березня 2012 року у місті Кіровограді проходила LIІ Всеукраїнська учнівська олімпіада з математики.

 
  З 26 по 30 березня 2012 року у місті Кіровограді проходила LIІ Всеукраїнська учнівська олімпіада з математики.  На Кіровоградщину завітали представники України з Полісся, Слобожанщини, Донбасу, Криму, Закарпаття, Центральної України, Галичини, Поділля і Прикарпаття та гості з Російської Федерації. Серед них 172 учасники, а разом з ними 41 керівник команд, члени журі й оргкомітету. 

 Учні та керівники команд були поселені в гуртожитку КОІППО імені Василя Сухомлинського (д-р Корецька Л.В.) та професійного ліцею м.Кіровограда (д-р Корецький М.І.).
Члени журі та оргкомітету поселені в готелі «Європа» (вул. Велика Перспективна, 13/16)
Умови проживання та харчування відповідали санітарно-гігієнічним вимогам.
За планом  проведені інструктажі, нарада з керівниками команд, членами журі та оргкомітету.
Для забезпечення якісного проведення олімпіади оргкомітет визначив місцем проведення олімпіади комунальний заклад «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» Кіровоградської міської ради (д-р Ярова О.В.). 
На учасників олімпіади чекали затишні класи, актова зала. Оргкомітетом організовано та проведено зустрічі учасників з учнями загальноосвітніх закладів м.Кіровограда та підготовлена розважальна програма.
Керівники команд зустрічались з автором підручника «Геометрія-10кл» О. Крижановським, який запропонував розв’язки геометричних задач поглибленого рівня та презентував підручники для керівників команд.
Вільний час учасники олімпіади проводили у кімнаті відпочинку, де переглядали фільми про історію Кіровоградщини, а також побували на екскурсіях:
-у фортеці Святої Єлисавети;
-у обласному художньому музеї;
-у художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна;
-приватній художній галереї «Єлисаветград»;
-музеї космонавтики Державної льотної академії України.
Члени журі та керівники команд відвідали музей історії ПАТ «Червона зірка» та ознайомились з пам’ятними місцями Кіровограда.
Учасникам олімпіади було запропоновано 8 задач (по чотири задачі для кожного туру). Результати виконання робіт свідчать про високий рівень підготовки учнів з математики у команд: м. Києва, Харківської, Сумської областей, УФМЛ,  Донецької, Львівської , Черкаської, Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької областей, АР Крим. Всі учні – переможці навчаються у ліцеях, класах з поглибленим  та профільним вивченням математики.
На жаль, на низькому рівні справились із завданнями учні нашої області. Для цього є як об’єктивні так і суб’єктивні причини.
1)В області відсутній відділ по роботі з обдарованою молоддю;
2)Не створені спеціалізовані навчальні заклади для обдарованих учнів з окремих предметів;
3) Відсутні обласні літні учнівські школи з предметів природничо-математичного циклу, де працювали б фахівці, які є і були членами журі Всеукраїнської олімпіади з математики, провідних вчителів та науковців, які мають досвід з підготовки учнів до математичних змагань. 
4)На низькому рівні в навчальних закладах області організоване профільне та поглиблене вивчення математики;
5)Для проведення тренувальних зборів виділена мала кількість годин.
 
 
 
 

Коментарів немає