Головна » Новини » І Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дітей в інтернеті: попередження, освіта, взаємодія

І Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дітей в інтернеті: попередження, освіта, взаємодія

З нагоди Всесвітнього Дня безпечного Інтернету у період з 7 по 10 лютого 2022 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» тривала І Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дітей в інтернеті: попередження, освіта, взаємодія». Співорганізаторами конференції стали: Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, Центр інноваційних технологій навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка»,  Громадська організація «Вікімедіа Україна».

Метою конференції було об’єднання зусиль освітян, правоохоронців, представників громадських організацій та державних органів різних областей України щодо осмислення, виявлення та поширення ефективних практик, які сприяють забезпеченню безпеки дітей в інтернеті, а також розвитку кіберграмотності педагогічної спільноти.

Конференція відбувалась у дистанційному форматі: 07-10 лютого — асинхронно на онлайн-платформі конференції за адресою http://conf.org.ua шляхом розміщення та обговорення  відеоматеріалів, поданих учасниками, а також шляхом участі у тематичному тижні у Вікіпедії та сестринських проєктах з поліпшення, створення статей щодо безпеки дітей в інтернеті; 08 лютого — синхронно у форматі онлайнової панельної дискусії на платформі Google Meet.  На початку панельної дискусії учасників конференції привітав директор  КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» — ДМИТРУК Віталій Іванович. У  виступах спікерів панельної дискусії, а також відеоматеріалах учасників конференції було враховано різні аспекти проблеми заходу: соціально-педагогічний вимір понять «права дитини в Інтернеті», «цифрові сліди», «цифрові тіні»; створення якісного безпечного україномовного контенту в мережі Інтернет: тренди, ролі, можливості; технологічні інструменти та рішення формування безпечного інтернет-простору дитини; розвиток кіберграмотності педагога; соціальна профілактика правопорушень дітей у кіберпросторі; особливості виявлення, фіксації та розкриття правопорушень, вчинених відносно дітей з використанням мережі Інтернет та ін. Відеозапис синхронного режиму роботи конференції розміщено у Фейсбуці на сторінці КЗ “КОІППО імені Василя Сухомлинського” за адресою https://fb.watch/b2o3iiAmEy/, а також на сторінці заходу —  http://surl.li/bitka.

У роботі конференції взяли участь науковці, науково-педагогічні працівники, педагогічні працівники, студенти, представники громадських організацій та правоохоронних органів з різних областей України (Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької).

Наразі оргкомітет формує збірник матеріалів конференції.

Щиро дякуємо співорганізаторам, спікерам, авторам відеоматеріалів та учасникам панельної дискусії за участь у нашому заході!