Головна » Новини » Відкриття XXХІIІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

Відкриття XXХІIІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури

Традиційно, наприкінці березня наш край стає господарем Всеукраїнських учнівських олімпіад.

24 березня 2019 року о 16.00 у Кіровоградському академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького відбулося урочисте відкриття IV етапу XXХІIІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури.

До міста Кропивницького завітали представники з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

Сьогоднішня молодь має величезний духовний та інтелектуальний потенціал. Обдарована молодь – успішна держава, оскільки саме обдарована учнівська молодь у майбутньому формує імідж країни на міжнародній арені, її інноваційний людський капітал, відкриваючи свої досягнення світовій спільноті.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Петрович Таборанський.

Таборанський В.П. акцентував увагу на тому, що сьогодні зібралися знаючі, розумні, кре­а­тивні, наполег­ливі особистостінадія нації, май­бут­ня науко­ва, інте­лек­туаль­на, інже­нер­на, інно­ваційна, гуманітар­на еліта України!

Власне, вже кожен учасник олімпіади фор­мує майбутнє держави, ста­ючи актив­ними гро­мадянами і справжніми про­фесіона­лами.

За дорученням оргкомітету Володимир Петрович Таборанський оголосив ХХХІIІ Всеукраїнську олімпіаду з  української мови і літератури відкритою.

З побажаннями наснаги, креативності, успіхів у виконанні завдань, а педагогам та батькам – сили і натхнення виховувати справжніх інтелектуалів і патріотів нашої держави звернулася головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Олена Юріївна Котусенко.

Голова журі ХХХІIІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, доцент Житомирського державного університету імені Івана Франка, кандидат філологічних наук Гримашевич Галина Іванівна зазначила, що мета конкурсу – привернення уваги до Міжнародного дня рідної мови, її вивчення та розвитку, пропаганда та популяризація і водночас демонстрація краси й багатства, літературної довершеності української мови; формування засобами візуального мистецтва національної свідомості та патріотизму юних українців; спонукання учасників до пізнавальної активності та творчості.

Щоб налаштувати учасників олімпіади на ефективну роботу, окреслила основні завдання та побажала їм завзяття, наполегливості, успіхів і перемоги!

Особливий настрій створили творчі колективи комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».

Народний художній колектив ансамбль бандуристів «Орія», керівник – Відмінник освіти України Алевтина Чанковська.

Народний художній колектив ансамбль сучасного танцю «Час пік», керівник – Відмінник освіти України Ірина Мурована.

Народний художній колектив театру-студії «Маска», керівник – Відмінник освіти України Надія Фільченкова.

Студія художнього слова «Юність», керівник – Відмінник освіти України Валентина Політаєва.

Народний художній колектив студія вокального мистецтва «Антарес», керівник – Олена Дороганич.

Народний хореографічний колектив хореографічний ансамбль «Росинка»; керівник – Заслужений працівник культури України, Відмінник освіти України Галина Чайковська.

Побажаймо всім учасникам – учням, їхнім керівникам – гарних звершень, а членам журі – приємних вражень!