Головна » Новини » ТАБОРІВКА МОЛОДИХ ПЕДАГОГІВ КІРОВОГРАДЩИНИ

ТАБОРІВКА МОЛОДИХ ПЕДАГОГІВ КІРОВОГРАДЩИНИ

29 серпня 2023 року відбулося відкриття таборівки молодих педагогів Кіровоградщини з нагоди 105-ої річниці від дня народження Василя Сухомлинського.

Організаторами заходу виступили: Кіровоградська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді».

Цьогоріч захід об’єднав понад 30 молодих педагогів області.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Із вітальним словом до учасників звернувся Віталій Дмитрук, директор КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», який наголосив на ролі інституту в напрямі підвищення кваліфікації педагогів, системної науково-методичної їх підтримки та професійного зростання.

Працівники інституту (Сергій Пляка, Вікторія Кондратова, Людмила Хлань та Наталія Черткова) зазначили категорії педагогічних працівників, якими опікуються кафедри та відповідні науково-методичні лабораторії, окреслили напрями співпраці з педагогами та побажали всім присутнім творчого натхнення, успіхів на педагогічній ниві.

Сергій Петров, голова Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, акцентував на традиції проведення обласного зльоту молодих педагогів, ініціатором та організатором якого свого часу виступив Василь Сухомлинський. Цьогорічний, 49 зліт, проходить у новому форматі – таборівка.

Для учасників заходу було організовано екскурсії до музейної кімнати комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та визначними місцями м. Кропивницького, які провів Юрій Митрофаненко, старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти, кандидат історичних наук.

Молоді педагоги поклали квіти до пам’ятної дошки В.О. Сухомлинського.

Продовження таборівки заплановано на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді», де передбачено облаштування наметового містечка з організацією туристичних локацій 29 та 30 серпня 2023 року.