Головна » Новини » Регіональний науково-практичний семінар учителів предметів освітньої галузі «Технології»

Регіональний науково-практичний семінар учителів предметів освітньої галузі «Технології»

17 квітня 2019 року на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Долинська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Долинської районної ради» відбувся регіональний науково-практичний семінар учителів освітньої галузі «Технології» Долинського, Новгородківського, Петрівського, Устинівського районів з проблеми «Особливості викладання предметів освітньої галузі «Технології» в контексті оновлених програм та реалізації Концепції «Нова українська школа».

Науково-практичний семінар відбувся за ініціативою науково-методичної лабораторії інформаційно-технологічної освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», за підтримки методичного кабінету та відділу освіти, молоді  та спорту Долинської райдержадміністрації.

Мета заходу – популяризація та поширення актуальних напрацювань вчителів регіону, поглиблення розуміння змісту оновлених програм і надання практичного інструментарію для їх втілення, визначення необхідних інструментів і критичного розуміння, якого мають набути здобувачі освіти всіх рівнів, організація взаємодії.

У ході роботи науково-практичного семінару відбувся активний конструктивний діалог між учителями та методистами; учасники презентували особливості власної системи роботи, відзначили позитивні моменти оновлених програм та реалізації Концепції «Нова українська школа»; обговорили проблеми, з якими зіткнулися; запропонували власні ініціативи щодо можливостей співпраці та практичної взаємодії освітян представлених районів.

З особливим інтересом учасники долучились до майстер-класів, які були проведені у двох локаціях «Творча альтанка вчителів трудового навчання» та «Інформаційний мейкатон вчителів інформатики».

Варто відзначити, що плідним і практично-значимим став і дослідницький модуль-воркшоп. Учасники семінару мали можливість поспілкуватись з учнями- переможцями районного конкурсу науково-дослідницьких робіт «Vivat, інтелект!», переможцями інших інтелектуальних змагань.

Програма семінару.

Інформацію підготувала:

Чала М.С., завідувач НМЛ інформаційно-технологічної освіти