Головна » Новини » Про проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов

Про проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов

01 лютого 2020 року на базі Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов.

Урочисте відкриття олімпіад розпочалося вітальним словом Василя НУДНОГО, голови оргкомітету, заступника директора КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», який привітав усіх учасників, побажав їм результативної роботи, набуття досвіду та перемоги.

Голова журі олімпіади з французької мови Наталія ВОРОНА та заступник голови журі з німецької мови Ніна ВОРОНКОВА побажали учасникам олімпіад показати під час змагань найкращі результати.

Ірина КОСА, завідувач науково-методичної лабораторії  іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів   КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», ознайомила з  особливостями проведення ІІІ етапу учнівських олімпіад з іноземних мов.

В олімпіаді з німецької мови взяли участь 40 учнів 9-11-х класів загальноосвітніх і спеціалізованих закладів освіти області (9 клас – 15, 10 клас – 4, 11 клас – 11). З них переможцями стали19 (І – 3 учні, ІІ – 9 учнів, ІІІ – 7 учнів).

В обласній олімпіаді з французької мови взяли участь 14 учнів (9 клас – 5, 10 клас – 4, 11 клас – 5).З них переможцями стали 9 (І – 3 учні, ІІ – 3 учні, ІІІ – 3 учні).

Обласні олімпіади пройшли на достатньому науковому та належному організаційному рівнів. До їх проведення були залучені кращі вчителі німецької та французької мов міста йобласті, викладачі ЦДПУ імені Володимира Винниченка. Тестові завдання, що мали на меті виявити ступінь сформованості комунікативної компетенції учнів у сприйманні мови на слух, зоровому сприйманні, усному та письмовому продукуванні, відповідали віковим особливостям учнів та їх інтересам, були адаптовані до європейських освітніх стандартів з іноземних мов.

Щиро вдячні адміністрації Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна, зокрема заступнику директора  Світлані Степанівні Присяжнюк,  за організацію й проведення заходу.

Підготувала Юлія ЗАДУБНЯК, методист науково-методичної лабораторії іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів