Головна » Новини » Про навчання працівників ІРЦ

Про навчання працівників ІРЦ

18 березня 2019 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулося навчання працівників інклюзивно-ресурсних центрів області. Навчання було спрямоване на підготовку до роботи  в  автоматизованій системі «Інклюзивно-ресурсний центр».

Навчання проводилося спеціалістом відділу впровадження компанії «Нові знання», координатором ІСУО, Прядко Богданом Васильовичем. Фахівцем компанії було висвітлено всі особливості роботи у вказаній системі та представлений зразок роботи у всіх розділах системи: від подачі заяви батьків до оформлення висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Впровадження автоматизованої системи «ІРЦ» здійснюється з метою підвищення ефективності діяльності інклюзивно-ресурсних центрів та взаємодії, застосування єдиних підходів до комплексної оцінки розвитку дітей, створення та ведення реєстрів дітей з особливими освітніми потребами, відповідних фахівців і закладів, надання консультацій батькам тощо.

В рамках заходу було проведена консультація з питань роботи в інформаційній системі управління освітою (облік дітей; зарахування, відрахування і переведення учнів; вибір підручників).

Інформацію підготувала Бражнікова Тетяна Олександрівна, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.