Головна » Новини » Практикум (літня школа) «Методичне турне – 2021

Практикум (літня школа) «Методичне турне – 2021

23.06-26.06.2021 року відбулося навчання за програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників (практикум (літня школа)) за напрямом: «Розвиток управлінської компетентності» для керівників закладів освіти, науково-педагогічних, педагогічних працівників закладів освіти з теми «Методичне турне – 2021. Освітній бенчмаркінг» на базі готелю (конференцзала) Grand Yavuz Hotel у Туреччині (м.Стамбул).

Програма орієнтована на агентів змін в освіті; тих, хто відчуває і готовий активно обговорювати виклики в освіті і приймати рішення, хто постійно рухається вперед і зростає, хто розуміє зміни в освіті та засади Нової української школи; менеджерів Нової української школи, які мають бажання безперервно підвищувати свою професійну компетентність.

Для здійснення навчально-методичного супроводу та інформаційної підтримки здобувачів освіти створено сайт: https://cutt.ly/SnjKEa7.

Для успішного спілкування, обміну досвідом учасники практикуму розмістили на онлайн-дошці Padlet «Знайомство» посилання на вебсайти закладів, у яких працюють, «родзинки» власних напрацювань.

Для мотивації до опанування технології бечмаркінгу опрацювали наступні питання:

  • актуальність упровадження концепції бенчмаркінгу на ринку освітніх послуг України;
  • розвиток м’яких (soft skills) навичок як інструмент професійного та особистісного зростання сучасного педагога.

Керівники та педагоги поглибили знання з тем «Бенчмаркінг в системі управління закладом освіти», «Бенчмаркінговий підхід до здійснення моніторингу якості освітньої діяльності» під час тренінгу «Бенчмаркінг – інструмент управління» (тренери – керівники літньої школи Олена ПОЛОВЕНКО та Оксана ПОБЕРЕЖЕЦЬ).

У ході фасилітаційної сесії «Використання бечмаркінгу в реалізації маркетингу освітніх послуг закладом освіти Туреччини Sultanahmed Anadolu loses» учасники працювали на інтерактивній онлайн-дошці Jamboard, де використовували інструменти самомаркетингу та приймали управлінське рішення.

У процесі відвідування закладу освіти  SULTANAHMED MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI в рамках воркшопу «Методичні аспекти здійснення бенчмаркінгу»  учасники практикуму активно спілкувалися з керівниками та педагогами Туреччини. Така форма роботи дала змогу порівняти освіту України та Туреччини, проаналізувати власний досвід.

Відбулася онлайн-зустріч з представниками української спілки в Туреччині в рамках форуму «Бечмаркінг – основа забезпечення партнерства та конкурентноспроможності закладів освіти України та Туреччини», долучилися до групи у соцмережі Facebook «Українське Товариство в Стамбулі – Ukrayna Dayanışma Derneği».

Впродовж усієї роботи в літній школі керівники закладів освіти та педагоги знайомилися також з культурою іншої країни, відвідували екскурсії, заповнювали Путівник та виконували завдання, які розміщено на дошці Padlet «Підсумки».

Завершенням стали колективні та індивідуальні проєкти «Розплутуємо клубок  стереотипів».

Із щоденником літньої школи можна ознайомитися у групі соцмережі Facebook «Освітня платформа «Нова норма –  фокус на розвиток педагога» та на сайті літньої школи.

А бонусом літньої школи були екскурсії та квест за подарунками у м.Одесі.

Дякуємо Людмилі КОРЕЦЬКІЙ, Віталію ДМИТРУКУ, директору КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», Олені МАЛЕЦЬКІЙ, директору тур-агентства «Melena-tour», ТОВ «АККОРД-ТУР» за сприяння та організацію освітньої подорожі. В очікуванні нових заходів та налагодженні співпраці із закладами освіти інших країн.

 Методист обласного навчально-методичного  центру освітнього менеджменту та  координації  методичних формувань                         Оксана ПОБЕРЕЖЕЦЬ