Головна » Новини » Підсумкове засідання творчої групи

Підсумкове засідання творчої групи

23 квітня 2019 року на базі Вишняківської загальноосвітньої філії комунального закладу «Карлівське навчально-виховне об’єднання» Кіровоградської районної ради Кіровоградської області відбулося четверте підсумкове засідання творчої групи заступників директорів закладів освіти, які відповідають за організацію освітнього процесу в початковій школі з проблеми «Якою має бути Нова українська школа?»

З вітальним словом до учасників заходу звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Соколівської сільської ради Мазурік Андрій Миколайович, який наголосив на важливості професійних та особистісних якостей освітян в умовах Нової української школи.

Засідання творчої групи проходило у формі педагогічного квесту. Визначені маршрути включали п’ять локацій.

У першій – «Законопроект про повну загальну середню освіту: як зміниться школа?» – учасники окреслили  основні ідеї освітньої реформи, механізми, які створюють нові можливості для усіх учасників освітнього процесу (модератор Побережець О.С., методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»).

У другій – «Чому не потрібно боятися сертифікації педагогічних працівників?» – учасники презентували результати роботи у формі лепбука  (модератор Абажей Л.І., завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Вільшанської районної державної адміністрації).

На третій локації за допомогою технології ««Щоденні 5» акцентували увагу на основній ролі заступника директора в організації освітнього процесу Нової української школи (модератор Якубцова Р.П., методист інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Новомиргородської районної державної адміністрації).

На четвертій локації здобувачі освіти побудували модель взаємовідносин між педагогами, учнями, їхніми батьками та громадськими організаціями на якісно новому рівні (модератор Кірішко Л.М., методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»).

Родзинки науково-методичних і педагогічних заходів для продуктивного освітнього процесу учасники заходу визначили в рамках п’ятої локації «Як ефективно спланувати та організувати освітній процес: лайфхаки методичного супроводу?» (модератор Табальчук С.В., заступник директора комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання – Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 31 з гімназійними класами, центр дитячої та юнацької творчості «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»).

Робота завершилася активним обговоренням та зазначенням результатів на стіні підсумків «Відкритий простір Нової української школи» (Побережець О.С.).

Здобувачі освіти творчої групи щиро дякують відділу освіти, молоді та спорту Соколівської сільської ради, керівнику Вишняківської загальноосвітньої філії комунального закладу «Карлівське навчально-виховне об’єднання» Кіровоградської районної ради Кіровоградської області за плідну співпрацю під час проведення науково-методичного заходу.

Інформацію підготувала Кірішко Л.М., методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».