Головна » Новини » Обласний навчальний тренінг для соціальних педагогів закладів освіти області

Обласний навчальний тренінг для соціальних педагогів закладів освіти області

6 листопада 2017 року  на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний  інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» було проведено тренінгове заняття з метою надання учасникам сучасної уніфікованої цілісної інформації щодо навчання учнів та їх батьків з профілактики алкогольних проблем в умовах закладів загальної середньої освіти.

У ході тренінгу фахівці психологічної служби ознайомилися з основною ідеєю, метою та завданнями інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова». Соціальні педагоги мали змогу ознайомитися з новітніми технологіями, методами та прийомами роботи з дітьми, сім’єю та школою в питаннях виховання та соціалізації учнівської молоді, щодо профілактики негативних явищ в учнівському середовищі, зокрема адиктивної (залежної) поведінки підлітків. Основна увага на тренінгу зверталася на методи роботи з підвищення рівня правової та педагогічної грамотності учасників освітнього процесу.

 

Інформацію підготувала Чебоненко В.Ф., завідувач обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти.