Головна » Новини » Науково-методичний супровід розвитку професійної компетентності вчителів предмету “Захист Вітчизни”

Науково-методичний супровід розвитку професійної компетентності вчителів предмету “Захист Вітчизни”

З 29 по 31 серпня на базі Світловодської загальноосвітньої санаторної школа-інтернату І-ІІ ступенів № 2 були проведені навчання за програмою обласного семінару-наради (підвищення кваліфікації) методистів, керівників методичних об’єднань, учителів та викладачів предмету «Захист Вітчизни», організаторів та учасників національно-патріотичного проекту «Захисник Кіровоградщини» з проблеми «Науково-методичний супровід розвитку професійної компетентності вчителів предмету “Захист Вітчизни” (п. 82 наказу начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 18 грудня 2017 року    № 958 «Про проведення Всеукраїнських та обласних науково-методичних заходів у 2018 році» та наказ від 21 серпня 2018 року №591- ОД «Про проведення семінару-наради з національно-патріотичного виховання дітей та молоді»).

Змістом семінару стали заняття з теоретико-методичної та військової підготовки, навчально-тренувальні та практичні заняття з тактичної медицини, психологічної грамотності, туризму, забезпечені працівниками комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського», інструкторами з панкратіону, представниками ФСТ «Динамо», медико-психологічного центру «Компас», обласного центру туризму і краєзнавства.

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, звертаючись до учасників семінару наголосив, що для українського суспільства є надзвичайно важливим формування нації патріотично налаштованих громадян. Він сказав, що це повинно демонструватися не лише вишиванкою у святкові дні або знанням історії, культури та традицій нашого народу, а готовністю захистити рідну землю, незалежність і свободу власної держави.

Очільник області вручив сертифікати про підвищення кваліфікації учасникам семінару-наради. Такі сертифікати вони отримали вперше за п’ять років його проведення.