Головна » Новини » ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

18 лютого 2018 року на базі Центрального державного педагогічного університету  імені Володимира Винниченка відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. 96 учасників (7 клас – 2 (виступали за 9 клас), 8 клас – 6 (виступали за 9 клас), 9 клас – 21, 10 клас – 11, 11 клас – 15) представили майже всі регіони області, за виключенням Благовіщенського, Вільшанського, Гайворонського, Онуфріївського районів та Великоандрусівської ОТГ. Не всі вони увійшли в число призерів і переможців олімпіади, але всі з честю пройшли серйозні випробування, які вимагали концентрації уваги, демонстрації високого рівня знань й практичних навичок використання офісних додатків.

Декан фізико-математичного факультету Ріжняк Ренат Ярославович відзначив стійкий інтерес учнів до інформатики як науки, її конкурентний і критичний потенціал, побажав учасникам перебороти хвилювання і показати свої знання. Учасників олімпіади привітала з проходженням в обласний етап, побажавши удачі й хороших результатів, голова журі, доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Лупан Ірина Володимирівна.

Інструктаж щодо порядку проведення олімпіади та вимоги до виконання олімпіадних завдань провела заступник голови журі завідувач лабораторії інформаційно-технологічної освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Чала Марина Станіславівна.

Протягом 4-годинного практичного туру учасники мали продемонструвати ефективні вміння та навички володіння інформаційними технологіями за допомогою інструментарію пакету MSOffice, зокрема нестандартні підходи до опрацювання різнорідної інформації, аналізувати її, використовувати можливості MSOffice для отримання кінцевого результату.

Учасники мали можливість поспілкуватись з авторами задач, здійснити їх детальний аналіз та оптимальні шляхи розв’язання.

Роботи учасників обласного етапу олімпіади оцінювало компетентне журі, репрезентативний склад якого сприяв його фаховій і злагодженій роботі.

Щиросердно дякуємо учням, учителям, членам журі за інтерес до олімпіади з інформаційних технологій! Бажаємо всім учасникам зберегти і примножити знання, домагатися нових успіхів.

Більше фото

Інформацію підготувала:

Чала М.С., завідувач НМЛ інформаційно-технологічної освіти