Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов

ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов

03 лютого 2018 року на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» відбувся ІІІ етап (обласний) Всеукраїнських учнівських олімпіад з німецької та французької мов.

В олімпіаді з німецької мови взяли участь 67 учнів 9-11-х класів загальноосвітніх та спеціалізованих закладів освіти області, переможці  міських/районних олімпіад (9 клас – 27, 10 клас – 23, 11 клас – 17). В олімпіаді з французької мови змагалися 18 учнів (9 клас – 8, 10 клас – 3, 11 клас – 7).

Обласні олімпіади пройшла на достатньому науковому та належному організаційному рівні. До їх проведення були залучені кращі вчителі німецької мови міста та області, викладачі ЦДПУ імені В. Винниченка. Тестові завдання, що мали на меті виявити ступінь сформованості комунікативної компетенції учнів в сприйманні мови на слух, читанні, усному та письмовому продукуванні, були підготовлені у відповідності до типових рекомендацій Міністерства освіти і науки України, враховували зміст чинних програм, відповідали віковим особливостям учнів та їхнім інтересам, були адаптовані до європейських освітніх стандартів з іноземних мов.

Підготувала: Ю. Задубняк, методист науково-методичної лабораторії іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів